Snoepreep met karamel
Candybars met chocolade en karamel maak je makkelijk zelf. Het duurt wel eventjes om ze samen te stellen, maar het resultaat is om duimen en vingers bij af te likken. Een tip: snijd ze in vierkantjes, stop ze in een mooi doosje en je hebt een schitterend culinair cadeau!
Voeg toe aan receptenboekje

Snoepreep met karamel

1

Bereid het kruimeldeeg zoals uitgelegd op de verpakking. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat.

Snoepreep met karamel
2

Bak het kruimeldeeg ongeveer 20 minuten op 180 °C, tot het goudbruin kleurt.

Snoepreep met karamel
3

Rooster de hazelnoten door ze 10 à 15 minuten in de oven op 180 °C te laten bruinen. Hak de hazelnoten fijn.

Snoepreep met karamel
4

Voeg alle ingrediënten voor de karamelvulling samen in een kookpotje. Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen tot het geheel lichtbruin kleurt en indikt.

Snoepreep met karamel
5

Spreid de karamel uit over het kruimeldeeg.

Snoepreep met karamel
6

Bestrooi met fijngehakte hazelnoten. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Snoepreep met karamel
7

Smelt de smeltchocolade samen met de room au bain-marie. Strijk de vloeibare chocolade uit over de opgesteven karamel. Strooi als versiering enkele stukjes hazelnoot over de chocolade. Laat kort opstijven in de koelkast. Snijd het geheel in repen.

Snoepreep met karamel
8

Tip

Vervang de pure chocolade door witte. Gebruik dan 360 g witte smeltchocolade en 120 g room.

Snoepreep met karamel

Voor ongeveer 50 stuks
Voor je kruimeldeegbodem
2 eieren
260 g harde boter
Voor je karamel
440 ml gecondenseerde melk - ongezoet
440 g boter
Voor de afwerking
250 g pure smeltchocolade
250 g room
Bak- en kookbenodigdheden
Bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Snoepreep met karamel

Voor ongeveer 50 stuks
Voor je kruimeldeegbodem
2 eieren
260 g harde boter
Voor je karamel
440 ml gecondenseerde melk - ongezoet
440 g boter
Voor de afwerking
250 g pure smeltchocolade
250 g room
Bak- en kookbenodigdheden
Bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid het kruimeldeeg zoals uitgelegd op de verpakking. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat.

Snoepreep met karamel
2

Bak het kruimeldeeg ongeveer 20 minuten op 180 °C, tot het goudbruin kleurt.

Snoepreep met karamel
3

Rooster de hazelnoten door ze 10 à 15 minuten in de oven op 180 °C te laten bruinen. Hak de hazelnoten fijn.

Snoepreep met karamel
4

Voeg alle ingrediënten voor de karamelvulling samen in een kookpotje. Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen tot het geheel lichtbruin kleurt en indikt.

Snoepreep met karamel
5

Spreid de karamel uit over het kruimeldeeg.

Snoepreep met karamel
6

Bestrooi met fijngehakte hazelnoten. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Snoepreep met karamel
7

Smelt de smeltchocolade samen met de room au bain-marie. Strijk de vloeibare chocolade uit over de opgesteven karamel. Strooi als versiering enkele stukjes hazelnoot over de chocolade. Laat kort opstijven in de koelkast. Snijd het geheel in repen.

Snoepreep met karamel
8

Tip

Vervang de pure chocolade door witte. Gebruik dan 360 g witte smeltchocolade en 120 g room.


Wat zeggen anderen