Sneeuwmantaart
Wil je eens uitpakken met je bakkunsten? Wanneer je deze sneeuwman op tafel zet, vallen de monden open van verbazing. En die verbazing groeit alleen maar wanneer je gasten proeven van de zachte sponge cake met een laagje chocomousse en zoete crème au beurre.
Voeg toe aan receptenboekje

Sneeuwmantaart

1

Bak 2 chocolate sponge cakes

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking van de mix. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Bak beide sponge cakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan de temperatuur tot 170 °C en bak de kleine sponge cake nog 20 minuten en de grote nog 25 minuten. Laat beide afkoelen op een rooster.
2

Maak chocomousse

Volg het recept op de verpakking van de Mix voor chocomousse.
3

Maak crème au beurre

Bereid de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak.
4

Vul beide sponge cakes

Snijd de sponge cakes horizontaal doormidden. Spuit een strookje crème au beurre op de rand van de benedenhelft. Strijk de chocomousse uit binnen die cirkel. Zet de bovenhelft er weer op en druk lichtjes aan. Bestrijk de zij- en bovenkant van de cakes met een dun laagje crème au beurre. Laat beide 15 minuten opstijven in de koelkast.
5

Rol 2 plakken witte suikerpasta uit

Vet je werkblad in met Crisco. Kneed de witte suikerpasta zacht. Rol een stuk van 700 g uit tot een ronde plak voor de grote cake. Rol een stuk van 300 g uit voor de kleine cake.
6
Leg beide plakken suikerpasta op je cakes met behulp van je deegrol.
Sneeuwmantaart
7
Druk goed aan en snijd de overtollige suikerpasta weg.
Sneeuwmantaart
8
Maak beide cakes aan het taartbord én aan elkaar vast met crème au beurre.
Sneeuwmantaart
9
Vorm ogen, mond en knopen uit zwarte bolletjes suikerpasta.
Sneeuwmantaart
10
Rol een muts uit rode suikerpasta uit en plak die vast met wat water.
Sneeuwmantaart
11
Werk de muts af met een pomponnetje en een boordje uit groene suikerpasta.
Sneeuwmantaart
12
Steek een satéstokje in een oranje kegeltje. Prik dat als neus vast in de taart.
Sneeuwmantaart
13
Plak ogen en mond vast met water en plak sterretjes op de muts.
Sneeuwmantaart
14
Maak voor de sjaal 2 groene stroken met insnijdingen aan 1 uiteinde.
Sneeuwmantaart
15
Vorm 2 wanten uit rode bolletjes suikerpasta.
Sneeuwmantaart
16
Steek ijskristalletjes uit rode suikerpasta uit.
Sneeuwmantaart
17
Maak alles vast met een beetje water.
Sneeuwmantaart
Sneeuwmantaart

Bak- en kookbenodigdheden
1 satestokje
Spuitzak
Uitsteekvormpje ster
Uitsteekvormpjes sneeuwkristal
Voor de chocolate sponge cake
50 ml water
8 eieren
Voor de chocomousse
200 ml koude melk
Voor de crème au beurre
100 g suiker
250 g boter, op kamertemperatuur
250 ml water, op kamertemperatuur
Voor de decoratie
1 kg Cake ’n Party Suikerpasta wit
250 g Cake ’n Party Suikerpasta oranje, geel, rood, groen en zwart
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Sneeuwmantaart

Bak- en kookbenodigdheden
1 satestokje
Spuitzak
Uitsteekvormpje ster
Uitsteekvormpjes sneeuwkristal
Voor de chocolate sponge cake
50 ml water
8 eieren
Voor de chocomousse
200 ml koude melk
Voor de crème au beurre
100 g suiker
250 g boter, op kamertemperatuur
250 ml water, op kamertemperatuur
Voor de decoratie
1 kg Cake ’n Party Suikerpasta wit
250 g Cake ’n Party Suikerpasta oranje, geel, rood, groen en zwart
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak 2 chocolate sponge cakes

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking van de mix. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Bak beide sponge cakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan de temperatuur tot 170 °C en bak de kleine sponge cake nog 20 minuten en de grote nog 25 minuten. Laat beide afkoelen op een rooster.
2

Maak chocomousse

Volg het recept op de verpakking van de Mix voor chocomousse.
3

Maak crème au beurre

Bereid de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak.
4

Vul beide sponge cakes

Snijd de sponge cakes horizontaal doormidden. Spuit een strookje crème au beurre op de rand van de benedenhelft. Strijk de chocomousse uit binnen die cirkel. Zet de bovenhelft er weer op en druk lichtjes aan. Bestrijk de zij- en bovenkant van de cakes met een dun laagje crème au beurre. Laat beide 15 minuten opstijven in de koelkast.
5

Rol 2 plakken witte suikerpasta uit

Vet je werkblad in met Crisco. Kneed de witte suikerpasta zacht. Rol een stuk van 700 g uit tot een ronde plak voor de grote cake. Rol een stuk van 300 g uit voor de kleine cake.
6
Leg beide plakken suikerpasta op je cakes met behulp van je deegrol.
Sneeuwmantaart
7
Druk goed aan en snijd de overtollige suikerpasta weg.
Sneeuwmantaart
8
Maak beide cakes aan het taartbord én aan elkaar vast met crème au beurre.
Sneeuwmantaart
9
Vorm ogen, mond en knopen uit zwarte bolletjes suikerpasta.
Sneeuwmantaart
10
Rol een muts uit rode suikerpasta uit en plak die vast met wat water.
Sneeuwmantaart
11
Werk de muts af met een pomponnetje en een boordje uit groene suikerpasta.
Sneeuwmantaart
12
Steek een satéstokje in een oranje kegeltje. Prik dat als neus vast in de taart.
Sneeuwmantaart
13
Plak ogen en mond vast met water en plak sterretjes op de muts.
Sneeuwmantaart
14
Maak voor de sjaal 2 groene stroken met insnijdingen aan 1 uiteinde.
Sneeuwmantaart
15
Vorm 2 wanten uit rode bolletjes suikerpasta.
Sneeuwmantaart
16
Steek ijskristalletjes uit rode suikerpasta uit.
Sneeuwmantaart
17
Maak alles vast met een beetje water.
Sneeuwmantaart

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 06/12/2019 10:21
Bonjour, J'aimerais savoir combien de temps a l avance on peut préparer le sponge cake et comment le conserver jusqu'au jour J?