Sinaaswafels
Hmm, die geur van versgebakken wafels! Deze variatie met een tikkeltje sinaas en een vleugje speculaas doet je nog meer watertanden. Serveer met bloemsuiker en een partje sinaasappel.
Voeg toe aan receptenboekje

Sinaaswafels

1

Maak het wafelbeslag

Klop de eieren los. Voeg het water, het oranjebloesemwater, het sinaasappelsap en de geraspte schil toe en meng goed. Voeg de mix voor wafels en de speculaaskruiden toe en klop tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe.

2

Bak de wafels

Verwarm het wafelijzer. Vet het in met bakspray. Giet beslag in het wafelijzer tot alle vierkantjes bedekt zijn. Bak de wafels krokant in 3,5 à 4 minuten.

3

Decoreer de wafels

Meng de speculaaskruiden en de bloemsuiker. Zeef dit mengsel over de wafels. Serveer de wafels warm met een partje sinaasappel.

wafels met sinaasappel

Recept voor 20 wafels
Voor het wafelbeslag
2 eieren
240 ml vers geperst sinaasappelsap (2 sinaasappels)
geraspte schil van 2 sinaasappels
80 ml oranjebloesemwater (of extra sinaasappelsap)
280 ml water
1 eetlepel speculaaskruiden (6 g)
150 g gesmolten boter
Voor het bakken
wafelijzer
Dr. Oetker Bakspray
Voor de afwerking
30 g bloemsuiker
1⁄4 theelepel speculaaskruiden
1 sinaasappel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
wafels met sinaasappel

Recept voor 20 wafels
Voor het wafelbeslag
2 eieren
240 ml vers geperst sinaasappelsap (2 sinaasappels)
geraspte schil van 2 sinaasappels
80 ml oranjebloesemwater (of extra sinaasappelsap)
280 ml water
1 eetlepel speculaaskruiden (6 g)
150 g gesmolten boter
Voor het bakken
wafelijzer
Dr. Oetker Bakspray
Voor de afwerking
30 g bloemsuiker
1⁄4 theelepel speculaaskruiden
1 sinaasappel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het wafelbeslag

Klop de eieren los. Voeg het water, het oranjebloesemwater, het sinaasappelsap en de geraspte schil toe en meng goed. Voeg de mix voor wafels en de speculaaskruiden toe en klop tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe.

2

Bak de wafels

Verwarm het wafelijzer. Vet het in met bakspray. Giet beslag in het wafelijzer tot alle vierkantjes bedekt zijn. Bak de wafels krokant in 3,5 à 4 minuten.

3

Decoreer de wafels

Meng de speculaaskruiden en de bloemsuiker. Zeef dit mengsel over de wafels. Serveer de wafels warm met een partje sinaasappel.


Wat zeggen anderen