Sinaasappelcake
Variëren met smaken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je start met onze makkelijke cakemix en voegt er sinaassap en geraspte sinaasschil aan toe. Daarna werk je het gebak af met kant-en-klaar glazuur en chiazaadjes voor een crispy effect.
Voeg toe aan receptenboekje

Sinaasappelcake

1

Maak het cakebeslag zoals aangegeven op de verpakking.

Sinaasappelcake
2

Voeg dan sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil en chiazaadjes toe en mix kort door het beslag.

Sinaasappelcake
3

Klop het eiwit stijf en spatel het door het deeg.

Sinaasappelcake
4

Vet de bakvorm in met bakspray en giet het beslag in de bakvorm.

Sinaasappelcake
5

Bak de cake tot hij gaar is, ongeveer 40 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.

Sinaasappelcake
6

Laat het zakje wit gebakglazuur een tiental minuten weken in heet water. Kneed het zakje goed door, knip het open en giet het glazuur over de afgekoelde cake. Versier met enkele schijfjes sinaasappel en strooi wat chiazaadjes.

Sinaasappelcake
7

Tip

Van hetzelfde beslag maak je ook heel lekkere cupcakes. Vul de cupcakevormpjes voor ¾ en bak ze op 180 °C. Dip de cupcakes in chocoladeglazuur.

Sinaasappelcake

Voor 8 à 10 porties
Voor je cake
1 eiwit
150 g boter
25 g chiazaad
3 eieren
70 g sinaasappelsap en geraspte schil van 2 sinaasappels
Voor de afwerking
1 zakje wit gebakglazuur
Enkele schijfjes sinaasappel
Eventueel chiazaadjes
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Sinaasappelcake

Voor 8 à 10 porties
Voor je cake
1 eiwit
150 g boter
25 g chiazaad
3 eieren
70 g sinaasappelsap en geraspte schil van 2 sinaasappels
Voor de afwerking
1 zakje wit gebakglazuur
Enkele schijfjes sinaasappel
Eventueel chiazaadjes
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het cakebeslag zoals aangegeven op de verpakking.

Sinaasappelcake
2

Voeg dan sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil en chiazaadjes toe en mix kort door het beslag.

Sinaasappelcake
3

Klop het eiwit stijf en spatel het door het deeg.

Sinaasappelcake
4

Vet de bakvorm in met bakspray en giet het beslag in de bakvorm.

Sinaasappelcake
5

Bak de cake tot hij gaar is, ongeveer 40 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.

Sinaasappelcake
6

Laat het zakje wit gebakglazuur een tiental minuten weken in heet water. Kneed het zakje goed door, knip het open en giet het glazuur over de afgekoelde cake. Versier met enkele schijfjes sinaasappel en strooi wat chiazaadjes.

Sinaasappelcake
7

Tip

Van hetzelfde beslag maak je ook heel lekkere cupcakes. Vul de cupcakevormpjes voor ¾ en bak ze op 180 °C. Dip de cupcakes in chocoladeglazuur.


Wat zeggen anderen