Sinaasappelbroodjes
Het aroma van deze zelfgebakken sinaasappelbroodjes is onweerstaanbaar! Het geheim zit hem in de combinatie van de heerlijke meelmix voor wit boerenbrood met gekonfijte sinaasappelblokjes en geschaafde amandelen. Als extra smaakgever gebruik je vers dubbelsap van appel en sinaasappel. Een zalig recept om meteen uit te proberen!
Voeg toe aan receptenboekje

Sinaasappelbroodjes

1
Kneed alle ingrediënten, behalve het zout 20 minuten in de broodmachine of 10 minuten in de keukenrobot. Voeg na 5 minuten het zout, de sinaasappelblokjes en de amandelschilfers toe.
Sinaasappelbroodjes
2
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 min. rijzen.
Sinaasappelbroodjes
3
Druk het deeg plat en weeg deegstukjes af van 50 g. Vorm van elk deegstukje een bolletje. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes op de bakplaat.
Sinaasappelbroodjes
4
Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei. Bestrooi met amandelschilfers. Laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
Sinaasappelbroodjes
5
Bak de broodjes 18 minuten op 200°C.
Sinaasappelbroodjes

Vervang de gekonfijte sinaasappelblokjes door 100 g chocoladedruppels en je hebt hemels lekkere chocoladebroodjes.

Sinaasappelbroodjes

Voor 20 stuks
Voor je broodjes
320 g appelsap met sinaasappel
30 g boter
10 g zout
150 g sinaasappelblokjes
Voor de afwerking
1 losgeklopt ei
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Sinaasappelbroodjes

Voor 20 stuks
Voor je broodjes
320 g appelsap met sinaasappel
30 g boter
10 g zout
150 g sinaasappelblokjes
Voor de afwerking
1 losgeklopt ei
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Kneed alle ingrediënten, behalve het zout 20 minuten in de broodmachine of 10 minuten in de keukenrobot. Voeg na 5 minuten het zout, de sinaasappelblokjes en de amandelschilfers toe.
Sinaasappelbroodjes
2
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 min. rijzen.
Sinaasappelbroodjes
3
Druk het deeg plat en weeg deegstukjes af van 50 g. Vorm van elk deegstukje een bolletje. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes op de bakplaat.
Sinaasappelbroodjes
4
Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei. Bestrooi met amandelschilfers. Laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
Sinaasappelbroodjes
5
Bak de broodjes 18 minuten op 200°C.
Sinaasappelbroodjes

Vervang de gekonfijte sinaasappelblokjes door 100 g chocoladedruppels en je hebt hemels lekkere chocoladebroodjes.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 16/01/2017 13:41
Lekker en eens iets anders!