Shakshuka-broodjes
Shakshuka is een spicy eenpansgerecht met gepocheerde eieren uit het Midden-Oosten. Als brunchtip serveren we je deze kruidige lekkernij in een broodje. Probeer het zelf en steel de show.
Voeg toe aan receptenboekje

Shakshuka-broodjes

1

Kneed het deeg

Voeg de all-in-mix en het water samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met de broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Kneed het deeg
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de vulling

Verhit de olie in een middelgrote pan. Bak de ui tot ze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut stoven. Kruid met zout, rode peper, komijn en oregano. Voeg de passata toe. Laat op een laag vuur sudderen tot de saus ingedikt is (ongeveer 10 minuten). Haal van het vuur, voeg koriander toe en breng verder op smaak. Laat afkoelen.
Maak de vulling
4

Vorm 6 deegbolletjes

Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in zes stukken van 65 g. Maak er bolletjes van en leg ze op de bakplaat. Druk de bolletjes plat.
Vorm 6 deegbolletjes
5

Laat rijzen

Dek de deegplakjes af en laat ze 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
6

Vorm kuipjes

Druk met de onderkant van een glas een kuiltje in elk deegplakje.
Vorm kuipjes
7

Vul de broodjes

Schep in elk kuiltje een eetlepel saus. Bestrijk de rand met water en strooi er sesamzaadjes op.
Vul de broodjes
8

Laat rijzen

Dek de gevulde broodjes af en laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Bak de broodjes

Bak de broodjes 15 minuten op 200 °C. Haal ze uit de oven en vul elk broodje met een eidooier en een beetje eiwit. Zet de broodjes terug in de oven en laat ze nog ongeveer 8 minuten bakken op 200 °C. Serveer de broodjes onmiddellijk.
Bak de broodjes
Shakshuka-broodjes

Recept voor 6 broodjes
Voor het deeg
250 g AVEVE All-in wit
150 ml water
Voor de vulling
1/2 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
200 g passata
mespuntje gemalen rode pepervlokken
zout
oregano
komijn
verse koriander
Verder
bakplaat met bakpapier
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sesamzaadjes
6 eieren
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Shakshuka-broodjes

Recept voor 6 broodjes
Voor het deeg
250 g AVEVE All-in wit
150 ml water
Voor de vulling
1/2 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
200 g passata
mespuntje gemalen rode pepervlokken
zout
oregano
komijn
verse koriander
Verder
bakplaat met bakpapier
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sesamzaadjes
6 eieren
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de all-in-mix en het water samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met de broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Kneed het deeg
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de vulling

Verhit de olie in een middelgrote pan. Bak de ui tot ze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut stoven. Kruid met zout, rode peper, komijn en oregano. Voeg de passata toe. Laat op een laag vuur sudderen tot de saus ingedikt is (ongeveer 10 minuten). Haal van het vuur, voeg koriander toe en breng verder op smaak. Laat afkoelen.
Maak de vulling
4

Vorm 6 deegbolletjes

Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in zes stukken van 65 g. Maak er bolletjes van en leg ze op de bakplaat. Druk de bolletjes plat.
Vorm 6 deegbolletjes
5

Laat rijzen

Dek de deegplakjes af en laat ze 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
6

Vorm kuipjes

Druk met de onderkant van een glas een kuiltje in elk deegplakje.
Vorm kuipjes
7

Vul de broodjes

Schep in elk kuiltje een eetlepel saus. Bestrijk de rand met water en strooi er sesamzaadjes op.
Vul de broodjes
8

Laat rijzen

Dek de gevulde broodjes af en laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
9

Bak de broodjes

Bak de broodjes 15 minuten op 200 °C. Haal ze uit de oven en vul elk broodje met een eidooier en een beetje eiwit. Zet de broodjes terug in de oven en laat ze nog ongeveer 8 minuten bakken op 200 °C. Serveer de broodjes onmiddellijk.
Bak de broodjes

Wat zeggen anderen