Saint-Honorétaart
De Saint-Honorétaart is een overheerlijke klassieker, maar met deze originele variant maak je soezenfans pas echt blij. Een krokante kruimeldeegbodem en een biscuit met kersen vormen de basis. Daarop plaats je krokante soezen gevuld met zoete crème marquise en een dakje van chocoglazuur. Vers fruit en slagroom maken deze zoete zonde helemaal áf.
Voeg toe aan receptenboekje

Saint-Honorétaart

1

Kruimeldeegbodem maken

Maak het kruimeldeeg zoals uitgelegd op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een ronde plak die net in de springvorm past. Vet de springvorm in en leg het deeg erin. Bak de kruimeldeegbodem ca. 20 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.

Saint-Honoretaart
2

Biscuit maken

Bereid het beslag voor biscuit volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag in een dunne laag uit op de bakplaat. Bak de laag 9 minuten op 200°C. Laat afkoelen. Snij een cirkel uit van 20 cm doorsnede.

Saint-Honoretaart
3

Soezen bakken

Verwarm de oven voor op 170°C. Bereid het soezenbeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Spuit de soezen op een met bakpapier belegde bakplaat. Gebruik een grote ronde spuitmond. Bak de soezen ca. 20 minuten op 170°C, tot ze krokant zijn.

Saint-Honoretaart
4

Crème marquise maken

Meng de mix voor banketbakkersroom en de melk tot een gladde room. Klop de slagroom en de suiker samen op. Meng beide tot een romige crème. Schep de crème in een spuitzak.

Saint-Honoretaart
5

Soezen vullen

Maak een gaatje in de onderkant van de soesjes en spuit er de crème marquise in. Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet het glazuur in een kommetje en doop de soesjes erin.

Saint-Honoretaart
6

Taart samenstellen

Spuit op de rand van de kruimeldeegbodem een dubbele strook crème marquise. Druk er aan de buitenkant geroosterde amandelschilfers tegenaan. Strijk een dun laagje crème uit midden op de bodem en leg er de biscuit op. Strijk daarop een laagje taartvulling kersen.

Saint-Honoretaart
7

Taart afwerken

Zet de soesjes vast op de crème marquise op de rand van de taart. Klop de slagroom met de suiker op. Spuit met een spuitzak met gekartelde spuitmond wat slagroom tussen de soesjes en op de kersenvulling. Plaats in het midden nog een soesje. Versier verder met geroosterde amandelschilfers. 

Saint-Honoretaart

Tip

Bedek tijdens het bakken van je kruimeldeegbodem het deeg met bakpapier en bakparels (of droge rijst, erwten of bonen). Zo blijft de bodem plat tijdens het bakken. 

Saint-Honoretaart

Voor 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g harde boter, in stukjes
Voor je biscuit
2 eieren
20 ml water
Voor je soezen
1 ei
100 ml water
Voor je soezenvulling (=crème marquise)
220 ml melk
200 ml slagroom
Voor de afwerking
1 zakje chocoladeglazuur
150 ml slagroom
vers fruit naar keuze
Bak- en kookbenodigdheden
Spuitzakken (eventueel wegwerp)
Ronde spuitmond
Gekartelde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Saint-Honoretaart

Voor 10 personen
Voor je kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g harde boter, in stukjes
Voor je biscuit
2 eieren
20 ml water
Voor je soezen
1 ei
100 ml water
Voor je soezenvulling (=crème marquise)
220 ml melk
200 ml slagroom
Voor de afwerking
1 zakje chocoladeglazuur
150 ml slagroom
vers fruit naar keuze
Bak- en kookbenodigdheden
Spuitzakken (eventueel wegwerp)
Ronde spuitmond
Gekartelde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeegbodem maken

Maak het kruimeldeeg zoals uitgelegd op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een ronde plak die net in de springvorm past. Vet de springvorm in en leg het deeg erin. Bak de kruimeldeegbodem ca. 20 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.

Saint-Honoretaart
2

Biscuit maken

Bereid het beslag voor biscuit volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag in een dunne laag uit op de bakplaat. Bak de laag 9 minuten op 200°C. Laat afkoelen. Snij een cirkel uit van 20 cm doorsnede.

Saint-Honoretaart
3

Soezen bakken

Verwarm de oven voor op 170°C. Bereid het soezenbeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Spuit de soezen op een met bakpapier belegde bakplaat. Gebruik een grote ronde spuitmond. Bak de soezen ca. 20 minuten op 170°C, tot ze krokant zijn.

Saint-Honoretaart
4

Crème marquise maken

Meng de mix voor banketbakkersroom en de melk tot een gladde room. Klop de slagroom en de suiker samen op. Meng beide tot een romige crème. Schep de crème in een spuitzak.

Saint-Honoretaart
5

Soezen vullen

Maak een gaatje in de onderkant van de soesjes en spuit er de crème marquise in. Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Giet het glazuur in een kommetje en doop de soesjes erin.

Saint-Honoretaart
6

Taart samenstellen

Spuit op de rand van de kruimeldeegbodem een dubbele strook crème marquise. Druk er aan de buitenkant geroosterde amandelschilfers tegenaan. Strijk een dun laagje crème uit midden op de bodem en leg er de biscuit op. Strijk daarop een laagje taartvulling kersen.

Saint-Honoretaart
7

Taart afwerken

Zet de soesjes vast op de crème marquise op de rand van de taart. Klop de slagroom met de suiker op. Spuit met een spuitzak met gekartelde spuitmond wat slagroom tussen de soesjes en op de kersenvulling. Plaats in het midden nog een soesje. Versier verder met geroosterde amandelschilfers. 

Saint-Honoretaart

Tip

Bedek tijdens het bakken van je kruimeldeegbodem het deeg met bakpapier en bakparels (of droge rijst, erwten of bonen). Zo blijft de bodem plat tijdens het bakken. 


Wat zeggen anderen