Rozijnenbrood met kaneel
Verwacht een hoop enthousiaste reacties als je dit rozijnenbrood serveert. En mooi meegenomen? Je hebt er bijna geen werk aan! Want de mix voor zoet-wit brood maakt het je gemakkelijk. De broodmachine bovenhalen, rozijntjes en kaneel toevoegen en … klaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Rozijnenbrood met kaneel

1
Laat de rozijnen 1 uur weken in water of rum. Laat ze uitlekken of droog ze op een keukenhanddoek.
2

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de broodmachine. Heeft je machine een bakje voor de rozijnen? Doe ze dan daarin.

Is er geen bakje? Dan heb je 2 opties:

  1. Haal je deeg uit de machine na het geluidssignaal.  

  2. Neem het deeg na de laatste kneedbeurt uit de machine –onderbreek het programma hierbij niet. Dit doe je bij machines zonder geluidssignaal.

3
Koos je 1 van deze opties? Hak dan nu het deeg in stukken en meng er de rozijnen in. Voeg de deegstukken weer samen en leg het deeg terug in de machine - zonder de kneedhaak. Let op: als je de rozijnen er met de hand onder voegt, gebruik dan maar 250 ml water voor je deeg. Anders wordt het te kleverig om te verwerken.
rozijnenbrood met kaneel

Voor je deeg
1 theelepel kaneel
275 ml water
Voor je afwerking
rum of water
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
rozijnenbrood met kaneel

Voor je deeg
1 theelepel kaneel
275 ml water
Voor je afwerking
rum of water
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Laat de rozijnen 1 uur weken in water of rum. Laat ze uitlekken of droog ze op een keukenhanddoek.
2

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de broodmachine. Heeft je machine een bakje voor de rozijnen? Doe ze dan daarin.

Is er geen bakje? Dan heb je 2 opties:

  1. Haal je deeg uit de machine na het geluidssignaal.  

  2. Neem het deeg na de laatste kneedbeurt uit de machine –onderbreek het programma hierbij niet. Dit doe je bij machines zonder geluidssignaal.

3
Koos je 1 van deze opties? Hak dan nu het deeg in stukken en meng er de rozijnen in. Voeg de deegstukken weer samen en leg het deeg terug in de machine - zonder de kneedhaak. Let op: als je de rozijnen er met de hand onder voegt, gebruik dan maar 250 ml water voor je deeg. Anders wordt het te kleverig om te verwerken.

Wat zeggen anderen