Rond waldkornbrood
Zin in een ovenvers waldkornbrood? Bak het gezellig zelf. Resultaat? Een heerlijk vers brood, vol voedzame granen. Je beslist zelf hoe donker je het brood maakt. En een sneetje kaas of vlees maakt je donkerbruine boterhammen helemaal af.
Voeg toe aan receptenboekje

Rond waldkornbrood

1
Meng alle ingrediënten samen tot een soepel deeg. Dat doe je in 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan waldkorn stap 1
2
Druk het deeg plat met de handen. Kneed het nog een tweetal minuten
stappenplan waldkorn stap 2
3

Maak een bol van het deeg. Leg het in een ronde bakvorm of op een bakplaat met bakpapier. Bedek opnieuw met folie. Laat het deeg ongeveer 40 minuten rijzen op kamertemperatuur – tot het volume verdubbeld is.

stappenplan waldkorn stap 3
4
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het brood vervolgens in 30 minuten gaar.
stappenplan waldkorn stap 5

Let op: de Mix voor Waldkorn bevat al zout. Je hoeft aan dit brood dus geen extra zout toe te voegen.

Vind je het brood te donker of te licht? Pas dan zelf de samenstelling van je deeg aan. Voor een lichter en luchtiger brood meng je bijvoorbeeld 200 g Mix voor Waldkorn met 300 g Surprima-Plus.

1
Meng alle ingrediënten samen tot een soepel deeg. Dat doe je in 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus in 10 minuten. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
stappenplan waldkorn stap 1
2
Druk het deeg plat met de handen. Kneed het nog een tweetal minuten
stappenplan waldkorn stap 2
3

Maak een bol van het deeg. Leg het in een ronde bakvorm of op een bakplaat met bakpapier. Bedek opnieuw met folie. Laat het deeg ongeveer 40 minuten rijzen op kamertemperatuur – tot het volume verdubbeld is.

stappenplan waldkorn stap 3
4
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het brood vervolgens in 30 minuten gaar.
stappenplan waldkorn stap 5

Let op: de Mix voor Waldkorn bevat al zout. Je hoeft aan dit brood dus geen extra zout toe te voegen.

Vind je het brood te donker of te licht? Pas dan zelf de samenstelling van je deeg aan. Voor een lichter en luchtiger brood meng je bijvoorbeeld 200 g Mix voor Waldkorn met 300 g Surprima-Plus.


Wat zeggen anderen