Romige kipbroodjes met champignons, paprika en broccoli
Een heerlijk aperitiefhapje of voorgerechtje, deze romige kipbroodjes. Varieer de vulling zoveel je wil en serveer telkens weer een nieuwe lekkernij. Om duimen en vingers bij af te likken.
Voeg toe aan receptenboekje

Romige kipbroodjes met champignons, paprika en broccoli

1

Maak de vulling

Verhit olie in een pan en bak de kipfilet, ui, paprika, champignons, broccoli en look lichtjes aan. Voeg kruidenroomkaas en room toe en laat sudderen totdat het vocht grotendeels verdampt is. Kruid met peper en Provençaalse kruiden. Zet de vulling aan de kant om af te koelen.
2

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 10 bodempjes

Beleg twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Maak er mooie bolletjes van en leg ze op ruime afstand van elkaar op een bakplaat. Druk elk bolletje in het midden plat met de onderkant van een glas. Herhaal dat twee keer zodat de bodempjes goed plat blijven.
5

Vul de bodempjes

Verdeel de vulling over de bodempjes. Strijk de rand van de broodjes in met losgeklopt ei. Bestrooi de vulling met geraspte kaas.  
6

Laat rijzen

Laat de broodjes opnieuw 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C
Kipbroodje

Voor 10 broodjes
Voor je deeg
300 ml water
4 g droge gist
Voor de vulling
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
150 g kruidenroomkaas
300 g kipfilet in kleine blokjes
70 g room
75 g broccoli, in stukjes
75 g champignons in schijfjes
½ rode paprika, in stukjes
peper en Provençaalse kruiden
Verder
1 ei
100 g geraspte kaas
2 bakplaten met bakpapier
een glas
huishoudfolie
olijfolie
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kipbroodje

Voor 10 broodjes
Voor je deeg
300 ml water
4 g droge gist
Voor de vulling
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
150 g kruidenroomkaas
300 g kipfilet in kleine blokjes
70 g room
75 g broccoli, in stukjes
75 g champignons in schijfjes
½ rode paprika, in stukjes
peper en Provençaalse kruiden
Verder
1 ei
100 g geraspte kaas
2 bakplaten met bakpapier
een glas
huishoudfolie
olijfolie
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de vulling

Verhit olie in een pan en bak de kipfilet, ui, paprika, champignons, broccoli en look lichtjes aan. Voeg kruidenroomkaas en room toe en laat sudderen totdat het vocht grotendeels verdampt is. Kruid met peper en Provençaalse kruiden. Zet de vulling aan de kant om af te koelen.
2

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Vorm 10 bodempjes

Beleg twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Maak er mooie bolletjes van en leg ze op ruime afstand van elkaar op een bakplaat. Druk elk bolletje in het midden plat met de onderkant van een glas. Herhaal dat twee keer zodat de bodempjes goed plat blijven.
5

Vul de bodempjes

Verdeel de vulling over de bodempjes. Strijk de rand van de broodjes in met losgeklopt ei. Bestrooi de vulling met geraspte kaas.  
6

Laat rijzen

Laat de broodjes opnieuw 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C
7

Bak de broodjes

Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C

Wat zeggen anderen