Rolbiscuit met abrikozenvulling
Abrikozen en biscuit: daar is iedereen dol op! Je maakt deze rolbiscuit met onze handige Mix voor Biscuit. Volg gewoon even het stappenplan en in geen tijd zet je een perfect ronde rolbiscuit zonder scheuren op tafel. Deze klassieker heeft voortaan voor jou geen geheimen meer!
Voeg toe aan receptenboekje

Rolbiscuit met abrikozenvulling

1

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de mix, de eieren en het water samen 10 minuten op de hoogste snelheid in de keukenrobot.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
2
Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag gelijkmatig uit op de bakplaat. Bak het ongeveer 10 minuten op 230°C.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
3
Leg een keukenhanddoek op je werkblad. Keer de biscuit om, met het bakpapier er nog aan, op de handdoek. Laat de bakplaat er overheen liggen. Laat zo afkoelen.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
4

Voor de afwerking

Verwijder de bakplaat. Trek het bakpapier waarop de biscuit gebakken is voorzichtig los. Bestrijk deze zijde volledig met abrikozenvulling. Rol de biscuit stevig op.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
5
Leg de biscuit met de naad onderaan op een serveerschotel. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Bestrijk de rolbiscuit met afdekgelei.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
6
Druk geroosterde amandelschilfers tegen de nog vochtige afdekgelei aan. Bestuif het gebak met poedersuiker.
Rolbiscuit met abrikozenvulling

In dit recept gebruikten we onze taartvulling abrikoos, maar je kunt het gebak ook vullen met aardbeien, rabarber of een andere zoete taartvulling.

Rolbiscuit met abrikozenvulling

Voor 8 personen
Voor je biscuit
3 eieren
20 ml water
Voor de afwerking
15 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Keukenrobot
Keukenhanddoek
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Rolbiscuit met abrikozenvulling

Voor 8 personen
Voor je biscuit
3 eieren
20 ml water
Voor de afwerking
15 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
Keukenrobot
Keukenhanddoek
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de mix, de eieren en het water samen 10 minuten op de hoogste snelheid in de keukenrobot.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
2
Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag gelijkmatig uit op de bakplaat. Bak het ongeveer 10 minuten op 230°C.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
3
Leg een keukenhanddoek op je werkblad. Keer de biscuit om, met het bakpapier er nog aan, op de handdoek. Laat de bakplaat er overheen liggen. Laat zo afkoelen.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
4

Voor de afwerking

Verwijder de bakplaat. Trek het bakpapier waarop de biscuit gebakken is voorzichtig los. Bestrijk deze zijde volledig met abrikozenvulling. Rol de biscuit stevig op.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
5
Leg de biscuit met de naad onderaan op een serveerschotel. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Bestrijk de rolbiscuit met afdekgelei.
Rolbiscuit met abrikozenvulling
6
Druk geroosterde amandelschilfers tegen de nog vochtige afdekgelei aan. Bestuif het gebak met poedersuiker.
Rolbiscuit met abrikozenvulling

In dit recept gebruikten we onze taartvulling abrikoos, maar je kunt het gebak ook vullen met aardbeien, rabarber of een andere zoete taartvulling.


Wat zeggen anderen