Rolbiscuit met abrikozenvulling
Rolbiscuit maken was nog nooit zo eenvoudig. Met de handige Mix voor Biscuit zet je in geen tijd een pronkstuk op tafel. In dit recepten vulden we hem met abrikozenvulling maar het kan ook met andere zoete vulling zoals aardbeien of rabarber.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert8 Aantal personen
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Voor je biscuit
-
• 200 g Aveve Mix voor Biscuit
-
• 3 eieren
-
• 20 ml water
-
-
Voor de afwerking
-
• 50 g amandelschilfers (geroosterd)
-
• 1 pot Dibro taartvulling abrikoos
-
• Dibro afdekgelei abrikoos
-
• 15 ml water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Keukenrobot
-
• Bakplaat
-
• Bakpapier
-
• Keukenhanddoek
-
• Siliconen bakkwast
-
Zo maak je het
Voor de biscuit
Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de mix, de eieren en het water samen 10 minuten op de hoogste snelheid in de keukenrobot.
Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag gelijkmatig uit op de bakplaat. Bak het ongeveer 10 minuten op 230°C.
Leg een keukenhanddoek op je werkblad. Keer de biscuit om, met het bakpapier er nog aan, op de handdoek. Laat de bakplaat er overheen liggen. Laat zo afkoelen.
Voor de afwerking
Verwijder de bakplaat. Trek het bakpapier waarop de biscuit gebakken is voorzichtig los. Bestrijk deze zijde volledig met abrikozenvulling. Rol de biscuit stevig op.
Leg de biscuit met de naad onderaan op een serveerschotel. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Bestrijk de rolbiscuit met afdekgelei.
Druk geroosterde amandelschilfers tegen de nog vochtige afdekgelei aan. Bestuif het gebak met poedersuiker.
In dit recept gebruikten we onze taartvulling abrikoos, maar je kunt het gebak ook vullen met aardbeien, rabarber of een andere zoete taartvulling.