Roggeverdommekes
Het roggeverdommeke is een klassieke variant van rozijnenbrood. Traditioneel gemaakt van roggemeel, in deze lichtere variant gemengd met speltbloem. We voegden ook onze Biologische meelverbeteraar toe. Een topproduct dat zorgt voor dé perfect krokante korst en heerlijk zacht broodkruim. Waar wacht je op om deze heerlijke broodjes te bakken?
Voeg toe aan receptenboekje

Roggeverdommekes

1

Deeg maken

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.


Roggeverdommekes
2

Druk het deeg plat met de handen en verdeel het met een deegsnijder in stukken. Meng de rozijnen en de chocoladedruppels door het deeg. Voeg alles samen tot een geheel.

Roggeverdommekes
3

Verdeel de helft van het deeg in stukjes van 60 g en maak ze bolvormig. Geef ze daarna de vorm die je wil: langwerpige broodjes of bolletjes. Voor lange broodjes druk je de bolletjes plat, rol ze op tot een cilinder en rol ze langer met de handen.

Roggeverdommekes
4
Rol de andere helft van het deeg uit tot een dunne plak. Snijd de plak in rechthoekjes of vierkantjes.
Roggeverdommekes
5

Leg alle deegstukjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze 45 minuten rijzen.

Roggeverdommekes
6

Broodjes bakken

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi de deegstukjes met roggebloem en bak ze ca. 15 minuten op 220°C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Roggeverdommekes

Tip

Deze roggeverdommekes smaken ook heerlijk met een andere vulling. Snij bijvoorbeeld 200 g Dibro gedroogde abrikozen in stukjes en meng die door het deeg. Succes gegarandeerd!

1

Deeg maken

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.


Roggeverdommekes
2

Druk het deeg plat met de handen en verdeel het met een deegsnijder in stukken. Meng de rozijnen en de chocoladedruppels door het deeg. Voeg alles samen tot een geheel.

Roggeverdommekes
3

Verdeel de helft van het deeg in stukjes van 60 g en maak ze bolvormig. Geef ze daarna de vorm die je wil: langwerpige broodjes of bolletjes. Voor lange broodjes druk je de bolletjes plat, rol ze op tot een cilinder en rol ze langer met de handen.

Roggeverdommekes
4
Rol de andere helft van het deeg uit tot een dunne plak. Snijd de plak in rechthoekjes of vierkantjes.
Roggeverdommekes
5

Leg alle deegstukjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze 45 minuten rijzen.

Roggeverdommekes
6

Broodjes bakken

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi de deegstukjes met roggebloem en bak ze ca. 15 minuten op 220°C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Roggeverdommekes

Tip

Deze roggeverdommekes smaken ook heerlijk met een andere vulling. Snij bijvoorbeeld 200 g Dibro gedroogde abrikozen in stukjes en meng die door het deeg. Succes gegarandeerd!


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 22/05/2019 15:54
Bonjour , vous ne dites pas ou il faut utiliser la deuxieme moitié de pâte qu'il faut aplatir en carré ou rectangle .

Anoniem
Geplaatst Op 28/05/2019 09:39
Disposez tous les pâtons sur une plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé => donc tous les pâtons (comme sur la photo à côté de étape 5). Bien à vous, l'équipe Aveve.