Reuzenpretzel
Pretzels heb je in alle maten. Wij gaan deze keer voor de buitenmaat. Met deze reuzenpretzel serveer je een heerlijk breekbrood met knapperige sesamzaadjes, ideaal om met vrienden of familie van te genieten.
Voeg toe aan receptenboekje

Reuzenpretzel

1

Kneed het deeg

Meet nauwkeurig 500 g All-in-mix en 280 ml water af. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huis- houdfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 6 worstjes

Druk het deeg plat. Weeg 6 bolletjes van 90 g af. Druk ze plat en rol ze op tot een worstje. Rol ze langer met de handen tot een lengte van 30 cm.
4

Maak een grote cirkel

Rol van het overgebleven deel een extra lange worst. Beleg de bakplaat met bakpapier. Leg de lange worst als een cirkel op de bakplaat. Maak de uiteinden aan elkaar vast.
5

Leg 8'en op de cirkel

Vorm elk ander worstje tot een 8. Leg elke 8 met de kruising op de deegcirkel. Druk alles stevig aan.
6

Laat rijzen

Dek het geheel af en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de reuzenpretzel

Strijk het deeg in met losgeklopt ei. Bestrooi met grof zeezout en geroosterd sesamzaad. Bak de reuzenpretzel 20 minuten op 200 °C.
8
Serveer dit breekbrood met lekkere dipsausjes.

Voor het deeg
500 g AVEVE All-in sesamzaad
280 ml water
4 g droge gist
Voor de afwerking
Dibro geroosterd sesamzaad
Grof zeezout
1 ei
Verder
Bakplaat + bakpapier
Huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
500 g AVEVE All-in sesamzaad
280 ml water
4 g droge gist
Voor de afwerking
Dibro geroosterd sesamzaad
Grof zeezout
1 ei
Verder
Bakplaat + bakpapier
Huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meet nauwkeurig 500 g All-in-mix en 280 ml water af. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huis- houdfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 6 worstjes

Druk het deeg plat. Weeg 6 bolletjes van 90 g af. Druk ze plat en rol ze op tot een worstje. Rol ze langer met de handen tot een lengte van 30 cm.
4

Maak een grote cirkel

Rol van het overgebleven deel een extra lange worst. Beleg de bakplaat met bakpapier. Leg de lange worst als een cirkel op de bakplaat. Maak de uiteinden aan elkaar vast.
5

Leg 8'en op de cirkel

Vorm elk ander worstje tot een 8. Leg elke 8 met de kruising op de deegcirkel. Druk alles stevig aan.
6

Laat rijzen

Dek het geheel af en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de reuzenpretzel

Strijk het deeg in met losgeklopt ei. Bestrooi met grof zeezout en geroosterd sesamzaad. Bak de reuzenpretzel 20 minuten op 200 °C.
8
Serveer dit breekbrood met lekkere dipsausjes.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 19/06/2018 16:55
Blij zulke recepten te kunnen raadplegen.