Red Velvet cupcakes met Crème au Beurre
Deze schattige roodfluwelen cupcakes kun je onmogelijk weerstaan! Als je de mini-cupcakes na amper 10 minuten uit de oven schuift, hebben ze een fluwelig glanzende bovenlaag. De roomwitte topping van crème au beurre zorgt voor een extra kleurcontrast. Romantische zielen werken deze cakejes verder af met hartjes in suiker. Of ga resoluut voor een gebakje met passie en deponeer een rijpe vuurrode kers bovenop je red velvet cupcake!
Voeg toe aan receptenboekje

Red Velvet cupcakes met Crème au Beurre

1

Voor de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg alle ingrediënten samen in de keukenrobot. Klop gedurende 5 minuten.

Red velvet cupcakes
2

Leg de papieren cakevormpjes in de mini-muffinvorm. Vul een spuitzak met het deeg. Vul de vormpjes voor ¾ met het muffindeeg.

Red velvet cupcakes
3

Bak de cupcakes 10 minuten op 180°C.

Laat de cakejes afkoelen.

Red velvet cupcakes
4

Voor de crème au beurre

Klop de boter mals. Meng in een andere kom de mix met de suiker en het water. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter.

Red velvet cupcakes
5

Klop het geheel met de keukenrobot gedurende 5 minuten op de hoogste snelheid.

Red velvet cupcakes
6

Plaats een gekarteld spuitmondje in de spuitzak en vul met de crème au beurre. Spuit toefjes crème au beurre op de cupcakes.

Red velvet cupcakes
7

Werk de cupcakes af met hartjes of ander suikerstrooisel.

Red velvet cupcakes

Doe bij de crème au beurre het sap van een limoen en een theelepel geraspte limoenschil. Dit geeft een heel frisse smaak aan je boterroom.

Red velvet cupcakes

Voor 24 stuks
Voor je cupcakedeeg
120 g gesmolten boter
3 eieren
400 g mix voor Red Velvet cupcakes
70 ml water
Voor je crème au beurre
125 g boter
125 ml wateer
Voor de afwerking
Hartjestrooisel
Bak- en kookbenodigdheden
Gekarteld spuitmondje
Keukenrobot
Mengkom
Mini cakevormpjes in papier
Mini-muffinbakplaat 24 stuks
Wegwerpspuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Red velvet cupcakes

Voor 24 stuks
Voor je cupcakedeeg
120 g gesmolten boter
3 eieren
400 g mix voor Red Velvet cupcakes
70 ml water
Voor je crème au beurre
125 g boter
125 ml wateer
Voor de afwerking
Hartjestrooisel
Bak- en kookbenodigdheden
Gekarteld spuitmondje
Keukenrobot
Mengkom
Mini cakevormpjes in papier
Mini-muffinbakplaat 24 stuks
Wegwerpspuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voor de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg alle ingrediënten samen in de keukenrobot. Klop gedurende 5 minuten.

Red velvet cupcakes
2

Leg de papieren cakevormpjes in de mini-muffinvorm. Vul een spuitzak met het deeg. Vul de vormpjes voor ¾ met het muffindeeg.

Red velvet cupcakes
3

Bak de cupcakes 10 minuten op 180°C.

Laat de cakejes afkoelen.

Red velvet cupcakes
4

Voor de crème au beurre

Klop de boter mals. Meng in een andere kom de mix met de suiker en het water. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter.

Red velvet cupcakes
5

Klop het geheel met de keukenrobot gedurende 5 minuten op de hoogste snelheid.

Red velvet cupcakes
6

Plaats een gekarteld spuitmondje in de spuitzak en vul met de crème au beurre. Spuit toefjes crème au beurre op de cupcakes.

Red velvet cupcakes
7

Werk de cupcakes af met hartjes of ander suikerstrooisel.

Red velvet cupcakes

Doe bij de crème au beurre het sap van een limoen en een theelepel geraspte limoenschil. Dit geeft een heel frisse smaak aan je boterroom.


Wat zeggen anderen