Rabarbertaart met gember crumble
Bakken met seizoensfruit? Probeer deze heerlijke rabarbertaart met smeuïge banketbakkersroom en gembercrumble. Gebruik de juiste mix en de perfecte rabarbertaart bakken wordt een fluitje van een cent!
Voeg toe aan receptenboekje

Rabarbertaart met gember crumble

1

Taartdeeg maken

Meng in een grote kom de bloem, het amandelpoeder, de suiker en het zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed het met je vingertoppen erdoor tot je een soort nat zand hebt. Houd 160g van het kruimelmengsel apart en meng hierdoor de geraspte gember, zet het in de koelkast.

Rabarbertaart met gember crumble
2

Breek bij de rest ervan het ei en meng verder tot je een samenhangend deeg hebt, laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens een uur in de koelkast rusten. Je kan het ook 15 minuten in de diepvries leggen.

Rabarbertaart met gember crumble
3

Meng de mix voor banketbakkersroom en de melk goed door elkaar tot een gladde pudding.

Rabarbertaart met gember crumble
4

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het taartdeeg uit tot een cirkel die net iets groter is dan de diameter van de taartvorm en leg het deeg erin. Druk overal goed aan en snijd de overhangende randen eraf.

Rabarbertaart met gember crumble
5

Verdeel de rabarbercompote over de bodem. Breng hierover een laag banketbakkersroom aan.

Rabarbertaart met gember crumble
6

Werk de taart verder af met de crumble. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven, of tot de crumble en de taartranden goudbruin zien. Bewaar de taart tot 5 dagen op kamertemperatuur.

Rabarbertaart met gember crumble
7

Tip

Deze taart is ook heel lekker zonder rabarbercompote. Meng dan een paar druppels vanille-aroma onder de banketbakkersroom voor meer vanillesmaak!


Voor je taartdeeg
50g amandelpoeder
1 eetlepel verse gember
1 ei
230g koude boter
een snuifje zout
Voor de banketbakkersroom
330 ml melk
Voor de rabarbercompote
1 grote pot rabarbercompote
700 g in stukjes gesneden verse rabarber
scheutje water
Voor de afwerking
Je gebruikt een deel van het taartdeeg als crumblemengsel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor je taartdeeg
50g amandelpoeder
1 eetlepel verse gember
1 ei
230g koude boter
een snuifje zout
Voor de banketbakkersroom
330 ml melk
Voor de rabarbercompote
1 grote pot rabarbercompote
700 g in stukjes gesneden verse rabarber
scheutje water
Voor de afwerking
Je gebruikt een deel van het taartdeeg als crumblemengsel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Taartdeeg maken

Meng in een grote kom de bloem, het amandelpoeder, de suiker en het zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed het met je vingertoppen erdoor tot je een soort nat zand hebt. Houd 160g van het kruimelmengsel apart en meng hierdoor de geraspte gember, zet het in de koelkast.

Rabarbertaart met gember crumble
2

Breek bij de rest ervan het ei en meng verder tot je een samenhangend deeg hebt, laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens een uur in de koelkast rusten. Je kan het ook 15 minuten in de diepvries leggen.

Rabarbertaart met gember crumble
3

Meng de mix voor banketbakkersroom en de melk goed door elkaar tot een gladde pudding.

Rabarbertaart met gember crumble
4

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het taartdeeg uit tot een cirkel die net iets groter is dan de diameter van de taartvorm en leg het deeg erin. Druk overal goed aan en snijd de overhangende randen eraf.

Rabarbertaart met gember crumble
5

Verdeel de rabarbercompote over de bodem. Breng hierover een laag banketbakkersroom aan.

Rabarbertaart met gember crumble
6

Werk de taart verder af met de crumble. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven, of tot de crumble en de taartranden goudbruin zien. Bewaar de taart tot 5 dagen op kamertemperatuur.

Rabarbertaart met gember crumble
7

Tip

Deze taart is ook heel lekker zonder rabarbercompote. Meng dan een paar druppels vanille-aroma onder de banketbakkersroom voor meer vanillesmaak!


Wat zeggen anderen