Quiche met courgette en tomaten
Quiche is een heerlijk gerecht voor als je gasten hebt. Het staat feestelijk op tafel en bovendien vraagt het niet eens veel voorbereiding. Deze quiche met courgette en tomaat, afgewerkt met kaas en spekblokjes, zullen je gasten gegarandeerd weten te smaken!
Voeg toe aan receptenboekje

Quiche met courgette en tomaten

1

Bereid het pizzadeeg volgens het recept op de verpakking.

2

Snij de courgette in plakjes en bak ze in olijfolie met een fijngesnipperd teentje knoflook (eventueel) tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

3

Rol het deeg uit en beleg er de ingevette taartvorm mee. Druk het overtollige deeg van de rand weg met de handen.

4
5

Snij de tomaten in blokjes, bak het spek aan en meng de tomatenblokjes en het spek met de courgette.

6

Verdeel de vulling over de pizzabodem.

7

Meng de eieren met de zure room en de melk en giet het mengsel in de taart.

8

Bestrooi met emmentaler en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

9

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de quiche vervolgens gedurende 40 à 45 minuten.


voor 1 taartvorm met losse bodem van Ø 27 cm
Voor je deeg
200 ml water
3 eetlepels olijfolie
Voor je afwerking
1 kleine courgette
1 teentje knoflook - optioneel
100 g emmentaler kaas
100 g spekblokjes
160 ml zure room
2 tomaten
3 losgeklopte eieren
80 ml melk
boter
peper en zout
Provençaalse kruiden
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

voor 1 taartvorm met losse bodem van Ø 27 cm
Voor je deeg
200 ml water
3 eetlepels olijfolie
Voor je afwerking
1 kleine courgette
1 teentje knoflook - optioneel
100 g emmentaler kaas
100 g spekblokjes
160 ml zure room
2 tomaten
3 losgeklopte eieren
80 ml melk
boter
peper en zout
Provençaalse kruiden
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid het pizzadeeg volgens het recept op de verpakking.

2

Snij de courgette in plakjes en bak ze in olijfolie met een fijngesnipperd teentje knoflook (eventueel) tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

3

Rol het deeg uit en beleg er de ingevette taartvorm mee. Druk het overtollige deeg van de rand weg met de handen.

4
5

Snij de tomaten in blokjes, bak het spek aan en meng de tomatenblokjes en het spek met de courgette.

6

Verdeel de vulling over de pizzabodem.

7

Meng de eieren met de zure room en de melk en giet het mengsel in de taart.

8

Bestrooi met emmentaler en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

9

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de quiche vervolgens gedurende 40 à 45 minuten.


Wat zeggen anderen