Portugese custardtaartjes
Je hoeft niet meer naar de Portugese bakker, want met dit recept maak je de beroemde ‘pastéis’ makkelijk zelf. Tijdens het bakken vult het hele huis zich met de hemelse geuren van kaneel en vanille.
Voeg toe aan receptenboekje

Portugese custardtaartjes

1

Maak de custardvulling

Voeg de fijne suiker, de eidooiers en de eieren samen. Klop op de hoogste snelheid tot je een bleke, schuimige massa krijgt.
Portugese taartjes
2
Verwarm de melk met het water, de geraspte citroenschil en de kaneelstokjes tot tegen het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan het melkmengsel.
Portugese taartjes
3
Schep een eetlepel van het mengsel in een kommetje. Roer er de Surfina en het maïszetmeel door tot je een papje krijgt. Voeg het melkmengsel bij het eimengsel. Doe er ook het papje bij. Meng goed.
Portugese taartjes
4

Giet het geheel weer in een pan en breng al roerend aan de kook. Neem van het vuur als het mengsel goed dik is. Roer minstens nog een minuut door. Giet de hete custard in een schenkkan.

Portugese taartjes
5

Rol het deeg uit

Bestrooi je werkblad lichtjes met bloemsuiker, kaneel en Surfina. Leg daarop een plak bladerdeeg en de tweede erbovenop. Bestrooi opnieuw met bloemsuiker, kaneel en Surfina. Rol het deeg uit tot een plak van 40 bij 30 cm.
Portugese taartjes
6

Vorm 24 deegplakjes

Rol het deeg in de lengte op tot een stevige rol. Snijd 24 plakjes af met een dikte van1à2cm.
Portugese taartjes
7

Stel de taartjes samen

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de kuipjes van de muffinvormen in. Rol elk plakje deeg uit tot een rondje met een diameter van 10 cm. Leg ze in de kuipjes.
Portugese taartjes
8
Vul de deegbodempjes met custard.
Portugese taartjes
9

Bak de taartjes

Bak de taartjes 20 minuten op 190 °C. Laat ze even afkoelen in de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi de taartjes met een beetje kaneel en bloemsuiker.

In plaats van geraspte citroenschil kun je ook geraspte sinaasappelschil gebruiken. Zo krijgen je custardtaartjes een fijn sinaasappelaroma.

Portugese custardtaartjes

Voor 24 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de custardvulling
1 theelepel geraspte citroenschil
1 vanillestokje
15 g maïszetmeel
2 eieren
275 ml volle melk
275 ml water
3 eidooiers
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Portugese custardtaartjes

Voor 24 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de custardvulling
1 theelepel geraspte citroenschil
1 vanillestokje
15 g maïszetmeel
2 eieren
275 ml volle melk
275 ml water
3 eidooiers
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de custardvulling

Voeg de fijne suiker, de eidooiers en de eieren samen. Klop op de hoogste snelheid tot je een bleke, schuimige massa krijgt.
Portugese taartjes
2
Verwarm de melk met het water, de geraspte citroenschil en de kaneelstokjes tot tegen het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan het melkmengsel.
Portugese taartjes
3
Schep een eetlepel van het mengsel in een kommetje. Roer er de Surfina en het maïszetmeel door tot je een papje krijgt. Voeg het melkmengsel bij het eimengsel. Doe er ook het papje bij. Meng goed.
Portugese taartjes
4

Giet het geheel weer in een pan en breng al roerend aan de kook. Neem van het vuur als het mengsel goed dik is. Roer minstens nog een minuut door. Giet de hete custard in een schenkkan.

Portugese taartjes
5

Rol het deeg uit

Bestrooi je werkblad lichtjes met bloemsuiker, kaneel en Surfina. Leg daarop een plak bladerdeeg en de tweede erbovenop. Bestrooi opnieuw met bloemsuiker, kaneel en Surfina. Rol het deeg uit tot een plak van 40 bij 30 cm.
Portugese taartjes
6

Vorm 24 deegplakjes

Rol het deeg in de lengte op tot een stevige rol. Snijd 24 plakjes af met een dikte van1à2cm.
Portugese taartjes
7

Stel de taartjes samen

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de kuipjes van de muffinvormen in. Rol elk plakje deeg uit tot een rondje met een diameter van 10 cm. Leg ze in de kuipjes.
Portugese taartjes
8
Vul de deegbodempjes met custard.
Portugese taartjes
9

Bak de taartjes

Bak de taartjes 20 minuten op 190 °C. Laat ze even afkoelen in de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi de taartjes met een beetje kaneel en bloemsuiker.

In plaats van geraspte citroenschil kun je ook geraspte sinaasappelschil gebruiken. Zo krijgen je custardtaartjes een fijn sinaasappelaroma.


Wat zeggen anderen