Popcorn-karamelcupcakes met crème au beurre
Combineer een lekker zachte cupcake met knapperige popcorn en zelfgemaakte karamel. De perfecte snack om thuis voor de tv van te genieten onder een warm dekentje.
Voeg toe aan receptenboekje

Popcorn-karamelcupcakes met crème au beurre

1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter zacht. Voeg de mix voor cupcakes, de eieren en het water toe. Meng het geheel 4 minuten tot een glad beslag. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak de cupcakes 20 à 25 minuten op 180 °C.
2

Maak de karamelsaus

Smelt de boter in een ruime kookpot. Voeg de suiker toe en roer tot die gesmolten is. Voeg de room toe. Blijf roeren totdat je een egale massa krijgt. Laat 5 minuten doorkoken. Neem de pot van het vuur en voeg een paar druppels vanillearoma toe.
3

Maak popcorn

Zet de maïs in een potje met een los deksel in de microgolfoven. Verwarm 4 minuten op 750 W.
4

Maak de crème au beurre

Roer de boter zacht. Meng de mix met de suiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter, terwijl je het geheel klopt met een handmixer met kloppers. Voeg 50 g van de karamelsaus toe en klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op. Laat eventueel opstijven in de koelkast.
5

Decoreer de cupcakes

Spuit op elke cupcake een dot crème au beurre. Decoreer met popcorn en karamelsaus.

Bewaar je zelfgemaakte karamelsaus in een goed afgesloten pot.

popcorn

Voor 12 cupcakes
Voor de crème au beurre
125 g boter (kamertemperatuur)
50 g Cake ’n Party Mix voor crème au beurre
50 g suiker
50 ml water (kamertemperatuur)
handmixer met kloppers
Voor de cupcakes
100 g boter
12 papieren cupcakevormpjes
2 eieren
30 ml water
cupcakebakvorm
keukenrobot of mixer
Voor de karamelsaus
115 g boter
125 ml slagroom
150 g cassonadesuiker
vanillearoma
Verder
20 g Dibro Maïs voor popcorn
microgolfoven
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
popcorn

Voor 12 cupcakes
Voor de crème au beurre
125 g boter (kamertemperatuur)
50 g Cake ’n Party Mix voor crème au beurre
50 g suiker
50 ml water (kamertemperatuur)
handmixer met kloppers
Voor de cupcakes
100 g boter
12 papieren cupcakevormpjes
2 eieren
30 ml water
cupcakebakvorm
keukenrobot of mixer
Voor de karamelsaus
115 g boter
125 ml slagroom
150 g cassonadesuiker
vanillearoma
Verder
20 g Dibro Maïs voor popcorn
microgolfoven
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter zacht. Voeg de mix voor cupcakes, de eieren en het water toe. Meng het geheel 4 minuten tot een glad beslag. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak de cupcakes 20 à 25 minuten op 180 °C.
2

Maak de karamelsaus

Smelt de boter in een ruime kookpot. Voeg de suiker toe en roer tot die gesmolten is. Voeg de room toe. Blijf roeren totdat je een egale massa krijgt. Laat 5 minuten doorkoken. Neem de pot van het vuur en voeg een paar druppels vanillearoma toe.
3

Maak popcorn

Zet de maïs in een potje met een los deksel in de microgolfoven. Verwarm 4 minuten op 750 W.
4

Maak de crème au beurre

Roer de boter zacht. Meng de mix met de suiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter, terwijl je het geheel klopt met een handmixer met kloppers. Voeg 50 g van de karamelsaus toe en klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op. Laat eventueel opstijven in de koelkast.
5

Decoreer de cupcakes

Spuit op elke cupcake een dot crème au beurre. Decoreer met popcorn en karamelsaus.

Bewaar je zelfgemaakte karamelsaus in een goed afgesloten pot.


Wat zeggen anderen