Pompoenspiraaltjes
Om helemaal in de herfstsfeer te komen is er dit heerlijke pompoengerechtje: broodjes met ui, gruyère en pompoen. Ze passen uitstekend als aperitiefbroodjes, als alternatief in de lunch of bij het hoofdgerecht.
Voeg toe aan receptenboekje

Pompoenspiraaltjes

1
Kneed de All-in mix en het water 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Bereid intussen de vulling: snijd de ui en de pompoen in kleine stukjes. Fruit de ui in boter. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze zachtjes tot de pompoen bijna gaar is. Laat afkoelen.
3

Druk het deeg plat met je handen. Rol het met een deegrol uit tot een rechthoek van 30 bij 25 cm.

4
Verdeel de vulling gelijkmatig over deze rechthoek. Strijk de rand van een lange zijde in met water. Rol het deeg om naar deze rand toe. Zo krijg je een cilinder en de vochtige rand plakt die mooi dicht. Rol de cilinder langer met je handen tot ongeveer 36 cm en snijd hem tot slot in 14 gelijke schijfjes.
5
Beleg een bakplaat met bakpapier, leg de schijfjes erop en druk ze eventueel nog wat platter. Dek af met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
6
Strijk de schijfjes in met losgeklopt ei en strooi er gruyère over. Dek opnieuw af en laat weer 15 minuten rijzen.
7
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de pompoenkoekjes 20 minuten op 200 °C.

Bak de deegschijfjes in de kuipjes van een muffinvorm. Dan blijven ze mooi in de vorm.

pompoenspiraaltjes

voor 14 stuks
Voor je deeg
1 ei
1 klontje boter
100 g pompoen
145 ml water
25 g gruyère kaas
60 g ui
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pompoenspiraaltjes

voor 14 stuks
Voor je deeg
1 ei
1 klontje boter
100 g pompoen
145 ml water
25 g gruyère kaas
60 g ui
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
pan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Kneed de All-in mix en het water 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Bereid intussen de vulling: snijd de ui en de pompoen in kleine stukjes. Fruit de ui in boter. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze zachtjes tot de pompoen bijna gaar is. Laat afkoelen.
3

Druk het deeg plat met je handen. Rol het met een deegrol uit tot een rechthoek van 30 bij 25 cm.

4
Verdeel de vulling gelijkmatig over deze rechthoek. Strijk de rand van een lange zijde in met water. Rol het deeg om naar deze rand toe. Zo krijg je een cilinder en de vochtige rand plakt die mooi dicht. Rol de cilinder langer met je handen tot ongeveer 36 cm en snijd hem tot slot in 14 gelijke schijfjes.
5
Beleg een bakplaat met bakpapier, leg de schijfjes erop en druk ze eventueel nog wat platter. Dek af met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
6
Strijk de schijfjes in met losgeklopt ei en strooi er gruyère over. Dek opnieuw af en laat weer 15 minuten rijzen.
7
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de pompoenkoekjes 20 minuten op 200 °C.

Bak de deegschijfjes in de kuipjes van een muffinvorm. Dan blijven ze mooi in de vorm.


Wat zeggen anderen