Pompoenpannenkoeken
Onze pannenkoeken, we hebben ze graag zoet. De hartige crêpes uit Frankrijk zijn nog niet helemaal ingeburgerd in België, maar met deze pompoenvariant breng je daar snel verandering in. Je hoeft niet eens meer te beleggen, de combinatie van pannenkoek en pompoen kan op zichzelf staan!
Voeg toe aan receptenboekje

Pompoenpannenkoeken

1
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken. Kook ze gaar in wat water. Laat de pompoenstukken uitlekken en plet ze met een vork tot moes.
2
Meng de Mix voor Pannenkoeken met de eieren en het pompoenmoes. Voeg eventueel wat water toe wanneer het beslag te vast is.
3
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Giet een opscheplepel beslag in de pan. Bak beide zijden gaar en goudbruin.

Hou je van zoet? Roer dan op het einde 75g rozijnen door het pannenkoekenbeslag.

pompoenpannenkoeken

voor 6 à 8 stuks
Voor je deeg
1 kleine pompoen (500 g)
4 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
koekenpan
kookpan
opscheplepel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pompoenpannenkoeken

voor 6 à 8 stuks
Voor je deeg
1 kleine pompoen (500 g)
4 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
koekenpan
kookpan
opscheplepel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken. Kook ze gaar in wat water. Laat de pompoenstukken uitlekken en plet ze met een vork tot moes.
2
Meng de Mix voor Pannenkoeken met de eieren en het pompoenmoes. Voeg eventueel wat water toe wanneer het beslag te vast is.
3
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Giet een opscheplepel beslag in de pan. Bak beide zijden gaar en goudbruin.

Hou je van zoet? Roer dan op het einde 75g rozijnen door het pannenkoekenbeslag.


Wat zeggen anderen