Plattekaastaart met kersenlaag
Zin in een luchtig dessert? Serveer dan de welbekende plattekaastaart, mét kersenlaag! Het beste van twee werelden? Nee, van drie: het krokante van de bodem, het smeuïge van de plattekaas en het zoete van de kersen. Heel eenvoudig om te maken, en goed voor een feestje in je mond.
Voeg toe aan receptenboekje

Plattekaastaart met kersenlaag

1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de lange vingers en smelt de boter.
Kaastaart STAP 1
2
Meng de kruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Kaastaart STAP 2
3
Leg de gelatine in koud water en laat een paar minuten weken. Klop de plattekaas los met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap.
Kaastaart STAP 3
4
Knijp de gelatine uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer de gelatine onder het plattekaasmengsel.
Kaastaart STAP 4
5
Klop de room half stijf en spatel die ook onder het plattekaasmengsel. Giet het in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Kaastaart STAP 5
6
Laat de kersen goed uitlekken, maar bewaar het sap. Meng het sap met de griessuiker. Breng aan de kook en bind tot sausdikte met maïzena. Spatel er de kersen door en laat afkoelen.
Kaastaart STAP 6
7
Haal de taart uit de vorm. Bekleed de bovenkant met een laagje kersen en bestrooi royaal met de chocoladeschilfers.
Kaastaart STAP 7
Logo KVLV

Voor je plattekaastaart
160 g lange vingers (boudoirs)
100 g boter
Voor je vulling
500 ml kersen in blik of bokaal
400 g volle plattekaas
50 cl room
4 eetlepels citroensap
maïszetmeel
Voor je plattekaastaart
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor je plattekaastaart
160 g lange vingers (boudoirs)
100 g boter
Voor je vulling
500 ml kersen in blik of bokaal
400 g volle plattekaas
50 cl room
4 eetlepels citroensap
maïszetmeel
Voor je plattekaastaart
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de lange vingers en smelt de boter.
Kaastaart STAP 1
2
Meng de kruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Kaastaart STAP 2
3
Leg de gelatine in koud water en laat een paar minuten weken. Klop de plattekaas los met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap.
Kaastaart STAP 3
4
Knijp de gelatine uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer de gelatine onder het plattekaasmengsel.
Kaastaart STAP 4
5
Klop de room half stijf en spatel die ook onder het plattekaasmengsel. Giet het in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Kaastaart STAP 5
6
Laat de kersen goed uitlekken, maar bewaar het sap. Meng het sap met de griessuiker. Breng aan de kook en bind tot sausdikte met maïzena. Spatel er de kersen door en laat afkoelen.
Kaastaart STAP 6
7
Haal de taart uit de vorm. Bekleed de bovenkant met een laagje kersen en bestrooi royaal met de chocoladeschilfers.
Kaastaart STAP 7

Wat zeggen anderen