Pizza Scampi
Pizza met scampi’s doet verlangen naar de Italiaanse kust. Dankzij de zoete tomatensaus met venkel komt de vissmaak helemaal tot zijn recht. Werk af met feta, mozzarella en olijven, en laat de smakencombinatie smelten in je mond!
Voeg toe aan receptenboekje

Pizza Scampi

1

Aan de slag

Pel en ontpit de tomaten. Snij de tomaten en de venkel in kleine blokjes. 
Pizza scampi
2
Snij de look fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Stoof de look aan, en voeg de venkel toe. Laat 20 minuten sudderen, en voeg 5 minuten voor het einde de tomatenblokjes toe. Zet het vuur hoger en laat al het vocht verdampen. Breng de groenten op smaak met 1 eetlepel basilicum, en met peper en zout. Laat volledig afkoelen. 
Pizza scampi
3
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snij de mozzarella in plakjes. Verkruimel de feta en halveer de olijven. 
Pizza scampi
4
Leg de scampi‘s 2 minuten in kokend water. Pel ze en verwijder het darmkanaal. Laat afkoelen. Dep de scampi’s vervolgens goed droog en meng ze met 1 eetlepel oregano en 1 eetlepel basilicum. 
Pizza scampi
5
Rol het bladerdeeg uit en leg het in de taartvorm. Prik met een vork enkele keren in de bodem. Bestrooi het deeg met de scampi’s, kaas, olijven en tomatenvenkelsaus.
Pizza scampi
6

In de oven

Bak de pizza’s 25 minuten op 225 °C. 
Pizza scampi
Logo KVLV

Voor je pizza
Voor je beleg
125 g mozzarella
100 g feta
25 kleine scampi’s
4 tomaten
1 venkel
8 zwarte olijven
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden basilicum
1 eetlepel gedroogde oregano
3 eetlepels olijfolie
Peper
Zout
Bak- en kookbenodigdheden
Oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor je pizza
Voor je beleg
125 g mozzarella
100 g feta
25 kleine scampi’s
4 tomaten
1 venkel
8 zwarte olijven
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden basilicum
1 eetlepel gedroogde oregano
3 eetlepels olijfolie
Peper
Zout
Bak- en kookbenodigdheden
Oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Aan de slag

Pel en ontpit de tomaten. Snij de tomaten en de venkel in kleine blokjes. 
Pizza scampi
2
Snij de look fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Stoof de look aan, en voeg de venkel toe. Laat 20 minuten sudderen, en voeg 5 minuten voor het einde de tomatenblokjes toe. Zet het vuur hoger en laat al het vocht verdampen. Breng de groenten op smaak met 1 eetlepel basilicum, en met peper en zout. Laat volledig afkoelen. 
Pizza scampi
3
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snij de mozzarella in plakjes. Verkruimel de feta en halveer de olijven. 
Pizza scampi
4
Leg de scampi‘s 2 minuten in kokend water. Pel ze en verwijder het darmkanaal. Laat afkoelen. Dep de scampi’s vervolgens goed droog en meng ze met 1 eetlepel oregano en 1 eetlepel basilicum. 
Pizza scampi
5
Rol het bladerdeeg uit en leg het in de taartvorm. Prik met een vork enkele keren in de bodem. Bestrooi het deeg met de scampi’s, kaas, olijven en tomatenvenkelsaus.
Pizza scampi
6

In de oven

Bak de pizza’s 25 minuten op 225 °C. 
Pizza scampi

Wat zeggen anderen