Pizza Quattro Stagioni op de barbecue
Niet iedereen heeft een steenoven in de tuin. Een barbecue daarentegen … Test vandaag nog dit recept voor pizza quattro stagioni op je tuingrill. Je avondmaal lijkt rechtstreeks uit een keuken in Napels te komen. Met ingrediënten uit alle seizoenen!
Voeg toe aan receptenboekje

Pizza Quattro Stagioni op de barbecue

1

Deeg maken

Kneed de ingrediënten voor de pizzabodem tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Rol het deeg uit en leg het op de pizzasteen.

3

Pizza beleggen

Strijk de deegbodem in met olijfolie en spreid er daarna een soeplepel tomatensaus over uit.

4

Snijd je ham en champignons in plakjes. Laat de artisjokhartjes uitlekken en snijd ze fijn.

5

Beleg de pizza met de ham, de champignons, de artisjokhartjes en de olijven.

6

Kruid naar eigen smaak met zwarte peper uit de molen en zeezout. Bestrooi met plakjes mozzarella en voeg enkele blaadjes basilicum toe voor een frisse toets.

7

Pizza bakken

Bak nu de pizza 5 minuten op de pizzasteen. Zo krijg je dat knapperige korstje.

Pizza quattro stagiono

Voor je pizzabodem
100 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor je pizzasaus en afwerking
200 g tomatensaus
2 sneden ham
champignons
groene olijven
artisjokhartjes
basilicum
mozzarella
olijfolie
$name
zeezout
Bak- en kookbenodigdheden
barbecue
pizzasteen voor je barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pizza quattro stagiono

Voor je pizzabodem
100 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor je pizzasaus en afwerking
200 g tomatensaus
2 sneden ham
champignons
groene olijven
artisjokhartjes
basilicum
mozzarella
olijfolie
$name
zeezout
Bak- en kookbenodigdheden
barbecue
pizzasteen voor je barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Kneed de ingrediënten voor de pizzabodem tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Rol het deeg uit en leg het op de pizzasteen.

3

Pizza beleggen

Strijk de deegbodem in met olijfolie en spreid er daarna een soeplepel tomatensaus over uit.

4

Snijd je ham en champignons in plakjes. Laat de artisjokhartjes uitlekken en snijd ze fijn.

5

Beleg de pizza met de ham, de champignons, de artisjokhartjes en de olijven.

6

Kruid naar eigen smaak met zwarte peper uit de molen en zeezout. Bestrooi met plakjes mozzarella en voeg enkele blaadjes basilicum toe voor een frisse toets.

7

Pizza bakken

Bak nu de pizza 5 minuten op de pizzasteen. Zo krijg je dat knapperige korstje.


Wat zeggen anderen