Pizza met courgette witte en groene asperges en pijnboompitten
Sla je slag met asperges! Op deze pizza leg je zowel witte als groene exemplaren. Aangevuld met serranoham, pijnboompitten en parmezaan wordt dit dé zomerhit op je tuinfeest. Snel naar de groenteboer om zijn mooiste asperges en courgettes en dan meteen de keuken induiken. Smakelijk!
Voeg toe aan receptenboekje

Pizza met courgette witte en groene asperges en pijnboompitten

1

Voeg de ingrediënten voor het pizzadeeg samen en kneed ze tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Schil de courgette en de asperges. Snij de courgette in dunne plakjes en de asperges in stukjes van 3 à 4 cm. Bak ze kort aan in olijfolie.

3

Verwarm de oven voor op 220 °C.

4

Rol het deeg uit ter grootte van de pizzavorm. Vet de pizzavorm in en leg het uitgerolde deeg erop.

5

Strijk het deeg in met olijfolie. Breng daarop een laagje tomatensaus aan. Verdeel de serranoham over de pizza en beleg met courgettes en asperges. Bestrooi de pizza met parmezaan en pijnboompitten. Kruid met peper, zout en basilicum en besprenkel met olijfolie.

6

Bak de pizza 15 à 20 minuten op 220 °C. Decoreer met enkele blaadjes rucola.

Pizza met courgette witte en groene asperges en pijnboompitten

Voor je bodem
100 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor je vulling
5 groene asperges
5 witte asperges
halve grote courgette
150 g kant-en-klare tomatensaus
75 g parmezaan
4 plakjes serranoham
een handvol pijnboompitten
enkele blaadjes rucola
olijfolie
peper
zout
basilicum
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pizza met courgette witte en groene asperges en pijnboompitten

Voor je bodem
100 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor je vulling
5 groene asperges
5 witte asperges
halve grote courgette
150 g kant-en-klare tomatensaus
75 g parmezaan
4 plakjes serranoham
een handvol pijnboompitten
enkele blaadjes rucola
olijfolie
peper
zout
basilicum
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de ingrediënten voor het pizzadeeg samen en kneed ze tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Schil de courgette en de asperges. Snij de courgette in dunne plakjes en de asperges in stukjes van 3 à 4 cm. Bak ze kort aan in olijfolie.

3

Verwarm de oven voor op 220 °C.

4

Rol het deeg uit ter grootte van de pizzavorm. Vet de pizzavorm in en leg het uitgerolde deeg erop.

5

Strijk het deeg in met olijfolie. Breng daarop een laagje tomatensaus aan. Verdeel de serranoham over de pizza en beleg met courgettes en asperges. Bestrooi de pizza met parmezaan en pijnboompitten. Kruid met peper, zout en basilicum en besprenkel met olijfolie.

6

Bak de pizza 15 à 20 minuten op 220 °C. Decoreer met enkele blaadjes rucola.


Wat zeggen anderen