Pizza met aardappel en pancetta
Versgebakken aardappelen met rozemarijn: een sprookjeshuwelijk. De Italiaanse keuken maakt deze smaakcombinatie nóg verleidelijker. Kneed je eigen pizzadeeg en bestrooi het met aardappelblokjes, kruidige pancetta en lekkere kaas. Resultaat? Een verrassend stukje Italië op je bord!
Voeg toe aan receptenboekje

Pizza met aardappel en pancetta

1

Pizzadeeg maken

Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een goed samenhangend geheel. 
pizza met aardappel en pancetta
2
Wikkel het pizzadeeg in folie. Laat 15 minuten rusten in de koelkast. 
pizza met aardappel en pancetta
3

Pizza versieren

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snij de look fijn en snij de rode uien in ringen. 
pizza met aardappel en pancetta
4
Verhit 4 eetlepels olie in een pan. Bak de aardappelblokjes met de fijngesneden rozemarijn, look, peper en zout tot ze beetgaar zijn. 
pizza met aardappel en pancetta
5
Leg de aardappelblokjes apart. Bak de ui glazig in de rest van de olijfolie. 
pizza met aardappel en pancetta
6
Verdeel het deeg in vier deegbollen. Rol elke bol op een bebloemd werkvlak uit tot een pizzabodem. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
pizza met aardappel en pancetta
7
Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier. Snij de mozzarella in plakjes, en schik die op de pizzabodems. Verdeel hier de pancetta over, en daarna de aardappelblokjes en gebakken uien. 
pizza met aardappel en pancetta
8
Snij de tomaten in plakjes en leg ze op de pizza’s. Bestrooi het geheel met de gemalen kaas en kruid met oregano. 
pizza met aardappel en pancetta
9
Bak de pizza’s 15 à 20 minuten op 200 °C. 
pizza met aardappel en pancetta
Logo KVLV

4 pizza's
Voor je pizzadeeg
80 ml olijfolie
250 ml lauw water
Voor je pizzavulling
1 eetlepel verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
200 g geraspte belegen kaas
200 g pancetta
250 g mozzarella
4 rode uien
4 tomaten
400 g geschilde aardappelen
6 eetlepels olijfolie
oregano
peper
zout
Bak- en kookbenodigdheden
keukenhanddoek
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

4 pizza's
Voor je pizzadeeg
80 ml olijfolie
250 ml lauw water
Voor je pizzavulling
1 eetlepel verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
200 g geraspte belegen kaas
200 g pancetta
250 g mozzarella
4 rode uien
4 tomaten
400 g geschilde aardappelen
6 eetlepels olijfolie
oregano
peper
zout
Bak- en kookbenodigdheden
keukenhanddoek
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Pizzadeeg maken

Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een goed samenhangend geheel. 
pizza met aardappel en pancetta
2
Wikkel het pizzadeeg in folie. Laat 15 minuten rusten in de koelkast. 
pizza met aardappel en pancetta
3

Pizza versieren

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snij de look fijn en snij de rode uien in ringen. 
pizza met aardappel en pancetta
4
Verhit 4 eetlepels olie in een pan. Bak de aardappelblokjes met de fijngesneden rozemarijn, look, peper en zout tot ze beetgaar zijn. 
pizza met aardappel en pancetta
5
Leg de aardappelblokjes apart. Bak de ui glazig in de rest van de olijfolie. 
pizza met aardappel en pancetta
6
Verdeel het deeg in vier deegbollen. Rol elke bol op een bebloemd werkvlak uit tot een pizzabodem. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
pizza met aardappel en pancetta
7
Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier. Snij de mozzarella in plakjes, en schik die op de pizzabodems. Verdeel hier de pancetta over, en daarna de aardappelblokjes en gebakken uien. 
pizza met aardappel en pancetta
8
Snij de tomaten in plakjes en leg ze op de pizza’s. Bestrooi het geheel met de gemalen kaas en kruid met oregano. 
pizza met aardappel en pancetta
9
Bak de pizza’s 15 à 20 minuten op 200 °C. 
pizza met aardappel en pancetta

Wat zeggen anderen