Pizza Bolognese
Met pizza bolognese maak je íédereen gelukkig. Witte wijn, knoflook, rozemarijn, … ze bezorgen je gerecht net dat tikkeltje extra. Zorg zeker voor genoeg pizza, want je zult merken dat de pizzapunten in sneltempo van tafel verdwijnen!
Voeg toe aan receptenboekje

Pizza Bolognese

1

Bereid je deeg volgens de stappen in het basisrecept.

2

Versnipper de uien en bak ze minstens 5 minuten in olijfolie. Snijd de knoflook fijn en voeg hem toe aan de uien.

3

Stoof de tomaten met een beetje tijm, een laurierblaadje, peper, zout, rozemarijn en witte wijn. Voeg de tomatenpuree toe en laat goed koken. Doe de uien en de knoflook bij de tomatensaus en laat sudderen tot de uien gaar zijn.

4

Snijd de ham fijn en voeg hem toe aan de saus.

5

Breng de saus verder op smaak met cayennepeper en verwijder het laurierblaadje.

6

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de saus over de 2 pizzabodems. Strooi er geraspte kaas over en versier met de ansjovisfilets en de olijven. Kruid tot slot met gemalen paprika.

7

Bak de pizza’s 15 à 20 minuten op 220 °C.

Pizza bolognese

voor 2 pizza's
Voor je deeg
200 ml water
3 eetlepels olijfolie
Voor je afwerking
300 g gekookte ham
200 g uien
200 g tomatenpuree
150 g geraspte kaas
100 ml witte wijn
50 ml olijfolie
2 tomaten
1 teentje look
gezouten ansjovis
ontpitte olijven
zout, peper, cayennepeper, tijm, laurier, rozemarijn, paprika
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pizza bolognese

voor 2 pizza's
Voor je deeg
200 ml water
3 eetlepels olijfolie
Voor je afwerking
300 g gekookte ham
200 g uien
200 g tomatenpuree
150 g geraspte kaas
100 ml witte wijn
50 ml olijfolie
2 tomaten
1 teentje look
gezouten ansjovis
ontpitte olijven
zout, peper, cayennepeper, tijm, laurier, rozemarijn, paprika
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid je deeg volgens de stappen in het basisrecept.

2

Versnipper de uien en bak ze minstens 5 minuten in olijfolie. Snijd de knoflook fijn en voeg hem toe aan de uien.

3

Stoof de tomaten met een beetje tijm, een laurierblaadje, peper, zout, rozemarijn en witte wijn. Voeg de tomatenpuree toe en laat goed koken. Doe de uien en de knoflook bij de tomatensaus en laat sudderen tot de uien gaar zijn.

4

Snijd de ham fijn en voeg hem toe aan de saus.

5

Breng de saus verder op smaak met cayennepeper en verwijder het laurierblaadje.

6

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de saus over de 2 pizzabodems. Strooi er geraspte kaas over en versier met de ansjovisfilets en de olijven. Kruid tot slot met gemalen paprika.

7

Bak de pizza’s 15 à 20 minuten op 220 °C.


Wat zeggen anderen