Pittige kerstboom
Pittige broodjes zijn de ideale basis voor een feestelijke maaltijd. Smeer of beleg deze heerlijke broodjes naar believen. Van voorgerecht tot de kaasschotel: de verrassende vulling met abrikozen en sambal vormt een perfecte begeleider bij al je feestelijke gerechten!
Voeg toe aan receptenboekje

Pittige kerstboom

1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 10 à 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Pittige kerstboom
2

Snijd de abrikozen in stukjes en meng er naar smaak sambal oelek door. Druk het deeg plat met de handen.

PITTIGE KERSTBOOM
3

Hak het deeg in stukken. Meng met een deegschraper de pikante stukjes abrikoos door het deeg.  

Pittige kerstboom
4
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes van ca. 60 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af en laat ze 5 minuten rusten.
Pittige kerstboom
5

Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak de bolletjes opnieuw mooi rond en leg ze op de plaat in de vorm van een kerstboom. Laat ongeveer 1 cm tussen alle bolletjes. Dek het geheel af met huishoudfolie en laat ca. 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Pittige kerstboom
6

Bak de kerstboom 20 minuten op 200 °C.

Pittige kerstboom
7

Smelt de afdekgelei met het water  in een pannetje of in de microgolfoven. Strijk de bolletjes lichtjes in met afdekgelei en strooi er blaadjes rozemarijn over.  Bestuif net voor het serveren met bloemsuiker.

Pittige kerstboom

De sambal in dit recept kun je makkelijk vervangen door een mengsel van 2 fijngehakte verse chilipepers, 1 koffielepel zout en 1 eetlepel fijne suiker. Nog makkelijk zijn gedroogde chilivlokken, chilipoeder of cayennepeper. Gebruik er niet teveel van, want je hebt dan al vlug héél pikante broodjes!

Pittige kerstboom

Voor 16 stuks of 1 'kerstboom'
Voor je deeg
15 g boter
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
150 g Dibro Gedroogde abrikozen
15 à 20 g sambal oelek (sambal van rode pepers, zout en suiker)
Voor de afwerking
15 ml water
verse rozemarijn
bloemsuikermolen
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pittige kerstboom

Voor 16 stuks of 1 'kerstboom'
Voor je deeg
15 g boter
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
150 g Dibro Gedroogde abrikozen
15 à 20 g sambal oelek (sambal van rode pepers, zout en suiker)
Voor de afwerking
15 ml water
verse rozemarijn
bloemsuikermolen
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 10 à 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Pittige kerstboom
2

Snijd de abrikozen in stukjes en meng er naar smaak sambal oelek door. Druk het deeg plat met de handen.

PITTIGE KERSTBOOM
3

Hak het deeg in stukken. Meng met een deegschraper de pikante stukjes abrikoos door het deeg.  

Pittige kerstboom
4
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes van ca. 60 g. Maak er mooie bolletjes van. Dek ze af en laat ze 5 minuten rusten.
Pittige kerstboom
5

Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak de bolletjes opnieuw mooi rond en leg ze op de plaat in de vorm van een kerstboom. Laat ongeveer 1 cm tussen alle bolletjes. Dek het geheel af met huishoudfolie en laat ca. 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Pittige kerstboom
6

Bak de kerstboom 20 minuten op 200 °C.

Pittige kerstboom
7

Smelt de afdekgelei met het water  in een pannetje of in de microgolfoven. Strijk de bolletjes lichtjes in met afdekgelei en strooi er blaadjes rozemarijn over.  Bestuif net voor het serveren met bloemsuiker.

Pittige kerstboom

De sambal in dit recept kun je makkelijk vervangen door een mengsel van 2 fijngehakte verse chilipepers, 1 koffielepel zout en 1 eetlepel fijne suiker. Nog makkelijk zijn gedroogde chilivlokken, chilipoeder of cayennepeper. Gebruik er niet teveel van, want je hebt dan al vlug héél pikante broodjes!


Wat zeggen anderen