Pittige ansjovistapas
Een feestje? Zet pittige ansjovistapas op tafel. Met deze opvallende variant van de traditionele minipizza’s spreid je meteen je baktalent tentoon. Kruidig Italiaans brood, pittige tomatensaus en lekker zoute ansjovis? Een topcombinatie, die in een oogwenk van je bord verdwijnt!
Voeg toe aan receptenboekje

Pittige ansjovistapas

1
Meng de ingrediënten voor het deeg zorgvuldig samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het luchtige deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verhit de olijfolie in een pan. Stoof de gesnipperde look, de gesnipperde ui en de fijngesneden ansjovis kort aan. Voeg dit mengsel toe aan de tomatensaus. Kruid met peper. Je vulling is nu helemaal klaar.
3
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Bestuif je werkblad met bloem en leg de deegstukken erop. Rol ze elk uit tot een vierkant met zijdes van 40 cm.
Tip: gaat het uitrollen stroef? Laat het deeg dan nog 5 minuten rusten. Daarna gaat het vlotter.
4
Gebruik de bovenkant van een glas om uit elk vierkant 20 ronde deegplakjes te halen. Je hebt nu in totaal 40 deegrondjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, en hou genoeg ruimte tussen elk stukje deeg.
5
Verwarm de oven voor op 200 °C.
6
Bestrijk de rondjes met olijfolie en leg er een beetje vulling op. Bestrooi met de gemalen kaas.
7
Bak de hapjes 12 à 15 minuten op 200 °C. Klaar!
pittige ansjovis tapas

voor 40 hapjes
Voor je deeg
300 ml water
Voor je vulling
300 g kant-en-klare tomatensaus
200 g gemalen kaas (zoals gruyère, emmentaler of pecorino)
65 g ansjovis
1 grote ui
3 teentjes knoflook
zwarte peper
olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pittige ansjovis tapas

voor 40 hapjes
Voor je deeg
300 ml water
Voor je vulling
300 g kant-en-klare tomatensaus
200 g gemalen kaas (zoals gruyère, emmentaler of pecorino)
65 g ansjovis
1 grote ui
3 teentjes knoflook
zwarte peper
olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng de ingrediënten voor het deeg zorgvuldig samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het luchtige deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verhit de olijfolie in een pan. Stoof de gesnipperde look, de gesnipperde ui en de fijngesneden ansjovis kort aan. Voeg dit mengsel toe aan de tomatensaus. Kruid met peper. Je vulling is nu helemaal klaar.
3
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Bestuif je werkblad met bloem en leg de deegstukken erop. Rol ze elk uit tot een vierkant met zijdes van 40 cm.
Tip: gaat het uitrollen stroef? Laat het deeg dan nog 5 minuten rusten. Daarna gaat het vlotter.
4
Gebruik de bovenkant van een glas om uit elk vierkant 20 ronde deegplakjes te halen. Je hebt nu in totaal 40 deegrondjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, en hou genoeg ruimte tussen elk stukje deeg.
5
Verwarm de oven voor op 200 °C.
6
Bestrijk de rondjes met olijfolie en leg er een beetje vulling op. Bestrooi met de gemalen kaas.
7
Bak de hapjes 12 à 15 minuten op 200 °C. Klaar!

Wat zeggen anderen