Pittenbroodjes met zuiderse vruchten
La dolce vita in je keuken? Probeer dan deze pittenbroodjes met zuiderse vruchten. De combinatie van heerlijk pittenbroodjes met basilicum en zongedroogde tomaten brengt jou – en je gasten – meteen in vakantiestemming. En dat met weinig ingrediënten. Heerlijk als tussendoortje of bij een zomerse picknick.
Voeg toe aan receptenboekje

Pittenbroodjes met zuiderse vruchten

1

Brooddeeg maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Kneed het 20 minuten met een broodmachine – of gewoon met de hand. Heb je een keukenrobot? Die klaart de klus al in 10 minuten.
2
Bedek het brooddeeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rusten.
3

Zuiderse vulling voorbereiden

Snij de ui in kleine stukjes en fruit hem in de olijfolie.
4
Hak de basilicum fijn. Snij de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes.
5

Pittenbroodjes vullen

Verdeel het deeg in kleine hopen en voeg de ui, de basilicum en de tomaten toe. Kneed alles tot een smeuïge massa.
6

Rol nu bolletjes van ongeveer 50 g uit het deeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier – ver genoeg van elkaar.

7
Bedek de zuiderse deegbolletjes met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
8
Bestrijk de broodjes met water en strooi er wat bloem over. Laat daarna nog 20 minuten rijzen.
9
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de broodjes 15 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
10
Leg de voorgebakken broodjes nu in een aluminium schaaltje, of wikkel ze in aluminiumfolie.
11
Laat de broodjes 5 à 10 minuten bakken op de barbecue – tot ze heerlijk knapperig zijn.

Wil je pas later smullen van je zuiderse broodjes? Vries de voorgebakken broodjes dan in. Let op: laat ze volledig ontdooien vóór je ze afbakt.

zuiderse pittenbroodjes

voor 18 broodjes
Voor je deeg
280 ml water
10 g zout
2 eetlepels olijfolie
Voor je zuiderse vulling
50 g gedroogde tomaten
2 eetlepels verse basilicum
1 ui
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
zuiderse pittenbroodjes

voor 18 broodjes
Voor je deeg
280 ml water
10 g zout
2 eetlepels olijfolie
Voor je zuiderse vulling
50 g gedroogde tomaten
2 eetlepels verse basilicum
1 ui
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
barbecue
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Brooddeeg maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Kneed het 20 minuten met een broodmachine – of gewoon met de hand. Heb je een keukenrobot? Die klaart de klus al in 10 minuten.
2
Bedek het brooddeeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rusten.
3

Zuiderse vulling voorbereiden

Snij de ui in kleine stukjes en fruit hem in de olijfolie.
4
Hak de basilicum fijn. Snij de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes.
5

Pittenbroodjes vullen

Verdeel het deeg in kleine hopen en voeg de ui, de basilicum en de tomaten toe. Kneed alles tot een smeuïge massa.
6

Rol nu bolletjes van ongeveer 50 g uit het deeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier – ver genoeg van elkaar.

7
Bedek de zuiderse deegbolletjes met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
8
Bestrijk de broodjes met water en strooi er wat bloem over. Laat daarna nog 20 minuten rijzen.
9
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de broodjes 15 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
10
Leg de voorgebakken broodjes nu in een aluminium schaaltje, of wikkel ze in aluminiumfolie.
11
Laat de broodjes 5 à 10 minuten bakken op de barbecue – tot ze heerlijk knapperig zijn.

Wil je pas later smullen van je zuiderse broodjes? Vries de voorgebakken broodjes dan in. Let op: laat ze volledig ontdooien vóór je ze afbakt.


Wat zeggen anderen