Pistolets
Je hoeft niet naar de bakker om te genieten van lekkere pistolets. Met dit recept maak je ze zelf en de heerlijke geur in huis krijg je er gratis bij.
Voeg toe aan receptenboekje

Pistolets

1
Voeg alle ingrediënten, behalve het zout, samen en kneed het deeg 20 minuten met een broodmachine of met je handen. Of zet je keukenrobot 10 minuten aan het kneedwerk. Voeg het zout na 5 minuten kneden toe. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Pistolets
2
Druk het deeg plat en maak er een bol van. Dek het af en laat het 10 minuten rusten.
3
Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 50 g. Maak er mooie bolletjes van en leg ze op de bakplaat. Dek opnieuw af en laat 40 tot 60 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Pistolets
4
Verstuif wat lauw water over de bolletjes voordat je ze in de oven zet.
Pistolets
5
Bak de broodjes 20 minuten op 220 °C.

Decoreer je pistolets met verschillende soorten zaadjes. Zo maak je een mooi assortiment.

Pistolets

Voor 16 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Plantenspuit
Voor je deeg
305 ml water
8 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pistolets

Voor 16 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Plantenspuit
Voor je deeg
305 ml water
8 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten, behalve het zout, samen en kneed het deeg 20 minuten met een broodmachine of met je handen. Of zet je keukenrobot 10 minuten aan het kneedwerk. Voeg het zout na 5 minuten kneden toe. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Pistolets
2
Druk het deeg plat en maak er een bol van. Dek het af en laat het 10 minuten rusten.
3
Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 50 g. Maak er mooie bolletjes van en leg ze op de bakplaat. Dek opnieuw af en laat 40 tot 60 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Pistolets
4
Verstuif wat lauw water over de bolletjes voordat je ze in de oven zet.
Pistolets
5
Bak de broodjes 20 minuten op 220 °C.

Decoreer je pistolets met verschillende soorten zaadjes. Zo maak je een mooi assortiment.


Wat zeggen anderen [9 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 20/12/2017 20:58
Het is enorm belangrijk de bolletjes voldoende te laten rijzen. Warmte is hierbij de bepalende factor voor de rijstijd. Kamertemperatuur vind ik iets te fris voor de aangegeven rijstijd. Als je niet te lang kan of wil wachten, kan je de bolletjes in een oven zetten van +/-37-40 graden. Je zal ze rap zien groeien. Dit kan volgens sommige bronnen een bijsmaakje opleveren. Ikzelf heb dit echter nog niet ondervonden. Afbakken in een stoomoven is eigenlijk quasi obligatoir voor het bakken van pistolets. Al kom je met het bevochtigen van de broodjes voor het bakken ook wel ver.

Anoniem
Geplaatst Op 23/01/2018 21:02
pouvez vous traduire ce commentaire cela à l'air interessant

Anoniem
Geplaatst Op 24/10/2018 15:21
« Il est très important de faire monter les boules suffisamment. La chaleur est le facteur déterminant pour le temps de montée. Température ambiante je la trouve trop fraiche pour le temps de montée indiqué. Si vous ne pouvez pas ou ne savez pas attendre trop longtemps, vous pouvez mettre les boules dans un four de +/-37-40 degrés. Vous les verrez pousser plus rapidement. Selon certaines sources, cela peut donner un goût. Cependant, je n'ai pas encore rencontré cela. La cuisson dans un four à vapeur est en fait quasi obligatoire pour les boules de cuisson. Tout ce que vous avez à faire est d'humidifier les boules pour la cuisson ou mettre un récipient avec de l’eau dans le four au moment de la cuisson. »

Anoniem
Geplaatst Op 06/03/2019 19:50
Help ! Mijn pistolets lukken maar niet ! Alles gaat goed tot het rijzen van de bolletjes . ik laat ze rijzen in de oven op 38°C . ik neem ze uit en alles zakt in en is plakkerig ! Wat doe ik verkeerd ?