Pistachemuffins
Start de dag met een zoet ontbijt en ontdek deze pistachelekkernij. De nootsmaak wordt gecomplementeerd door de vanillesmaak van het muffinbeslag en de citroentoets maakt dit alles tot een culinaire hoogvlieger.
Voeg toe aan receptenboekje

Pistachemuffins

1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
2
Hak 30 g pistachenoten in fijne stukjes, hak de overige 30 g in grotere stukjes.
3
Voeg de Surfina, een snuifje zout, kaneel en nootmuskaat, de citroenschil en de fijngehakte pistachenoten samen in een kom en meng alles door elkaar.
4
Doe de boter en de suiker in een andere kom en klop het geheel romig met een mixer. Klop het ei door dit mengsel en voeg er enkele druppels rum- en vanillearoma aan toe.
5
Voeg afwisselend een deel van het bloemmengsel en een deel van de melk toe en meng telkens kort tot alles in het beslag zit.
6
Vet de kuipjes van de muffinplaat in en vul ze voor de helft met beslag.
7
Werk af met de grofgehakte pistachenoten en bak de muffins 15 minuten op 190 °C.
pistachemuffin

voor 12 muffins
Voor je beslag
1 groot ei (60g)
50 g boter
60 g pistachenoten
85 ml melk
halve theelepel geraspte citroenschil
zout
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pistachemuffin

voor 12 muffins
Voor je beslag
1 groot ei (60g)
50 g boter
60 g pistachenoten
85 ml melk
halve theelepel geraspte citroenschil
zout
Bak- en kookbenodigdheden
mixer
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
2
Hak 30 g pistachenoten in fijne stukjes, hak de overige 30 g in grotere stukjes.
3
Voeg de Surfina, een snuifje zout, kaneel en nootmuskaat, de citroenschil en de fijngehakte pistachenoten samen in een kom en meng alles door elkaar.
4
Doe de boter en de suiker in een andere kom en klop het geheel romig met een mixer. Klop het ei door dit mengsel en voeg er enkele druppels rum- en vanillearoma aan toe.
5
Voeg afwisselend een deel van het bloemmengsel en een deel van de melk toe en meng telkens kort tot alles in het beslag zit.
6
Vet de kuipjes van de muffinplaat in en vul ze voor de helft met beslag.
7
Werk af met de grofgehakte pistachenoten en bak de muffins 15 minuten op 190 °C.

Wat zeggen anderen