Pikante stokbroodjes
Wil je wel eens wat anders dan het brood dat je elke dag op tafel zet? Met ons recept voor pikante stokbroodjes voeg je vuur toe aan je diner. Onze mix voor Frans Krokant in combinatie met pikant paprikapoeder is een aangename verrassing voor ieders smaakpapillen. Een pittige toevoeging voor elk etentje.
Voeg toe aan receptenboekje

Pikante stokbroodjes

1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Gebruik je een keukenrobot? Laat het dan 10 minuten kneden. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 à 40 minuten rijzen.
2
Verdeel je deeg in 4 stukken van ongeveer 280 g. Maak van elk stuk een langwerpige streng van ongeveer 32 cm. Leg de deegstukken op een ingevette stokbroodplaat of op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek opnieuw met folie en laat 15 à 20 minuten rijzen.
3
Maak met een scherp mes enkele insnijdingen in de broodjes. Dek nogmaals af en laat nog 15 à 20 minuten rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de broodjes met opgeklopt ei. Bak ze 35 minuten.

Heb je moeite om je deegstukjes in één keer lang te rollen? Laat je deeg dan even rusten en rol dan verder. Je zult zien dat het zo vlotter gaat.

pikant stokbrood

voor 4 stuks
Voor je deeg
250 ml melk
120 g gekookte aardappelen, door een zeef gehaald
1 ei
80 g boter
11 g zout
2 theelepels pikant paprikapoeder
Voor je afwerking
1 losgeklopt ei
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pikant stokbrood

voor 4 stuks
Voor je deeg
250 ml melk
120 g gekookte aardappelen, door een zeef gehaald
1 ei
80 g boter
11 g zout
2 theelepels pikant paprikapoeder
Voor je afwerking
1 losgeklopt ei
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Gebruik je een keukenrobot? Laat het dan 10 minuten kneden. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 à 40 minuten rijzen.
2
Verdeel je deeg in 4 stukken van ongeveer 280 g. Maak van elk stuk een langwerpige streng van ongeveer 32 cm. Leg de deegstukken op een ingevette stokbroodplaat of op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek opnieuw met folie en laat 15 à 20 minuten rijzen.
3
Maak met een scherp mes enkele insnijdingen in de broodjes. Dek nogmaals af en laat nog 15 à 20 minuten rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de broodjes met opgeklopt ei. Bak ze 35 minuten.

Heb je moeite om je deegstukjes in één keer lang te rollen? Laat je deeg dan even rusten en rol dan verder. Je zult zien dat het zo vlotter gaat.


Wat zeggen anderen