Perencrumble met chocolade en hazelnoten
Onze perenboeren kennen harde tijden. Met 6 peren in deze perencrumble met chocolade en hazelnoten geven we deze boeren een duwtje in de rug. Een lekker en gemakkelijk dessert om samen met de familie van te genieten!
Voeg toe aan receptenboekje

Perencrumble met chocolade en hazelnoten

1

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

2

Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Laat vervolgens een klontje boter smelten in een pannetje op een matig vuur. Leg de perenschijfjes erin en bestrooi ze met suiker en bak ze kort aan.

3

Laat de hazelnoten nog wat extra roosteren in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op een matig vuur.

4

Doe de hazelnoten in een plastic zakje en plet ze met een deegrol.

5

Meng vervolgens de Mix voor crumble met het water tot een homogeen mengsel en verkruimel het.

6

Voeg de geplette hazelnoten en de chocoladruppels toe.

7

Leg de perenschijfjes in een vuurvaste schotel en strooi de crumble erover.

8

Bak de perencrumble 20 à 25 minuten op 180 °C.

perencrumble

Voor je deeg
6 peren
1 klontje boter
15 ml water
50 g bakvaste chocoladedruppels
Bak-en kookbenodigdheden
1 vuurvaste schotel 25 cm
plastic zakje
deegrol
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
perencrumble

Voor je deeg
6 peren
1 klontje boter
15 ml water
50 g bakvaste chocoladedruppels
Bak-en kookbenodigdheden
1 vuurvaste schotel 25 cm
plastic zakje
deegrol
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

2

Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Laat vervolgens een klontje boter smelten in een pannetje op een matig vuur. Leg de perenschijfjes erin en bestrooi ze met suiker en bak ze kort aan.

3

Laat de hazelnoten nog wat extra roosteren in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op een matig vuur.

4

Doe de hazelnoten in een plastic zakje en plet ze met een deegrol.

5

Meng vervolgens de Mix voor crumble met het water tot een homogeen mengsel en verkruimel het.

6

Voeg de geplette hazelnoten en de chocoladruppels toe.

7

Leg de perenschijfjes in een vuurvaste schotel en strooi de crumble erover.

8

Bak de perencrumble 20 à 25 minuten op 180 °C.


Wat zeggen anderen