Pastel dripcake
Deze pasteltaart smaakt zoals hij eruit ziet: spectaculair. De zachte biscuit, de frisse frambozenconfituur, de zoetzure citroenbotercrème en de witte chocoladeganache vormen een feest van kleuren en smaken.
Voeg toe aan receptenboekje

Pastel dripcake

1

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid het biscuitbeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Vet de springvormen in en verdeel het beslag over beide. Bak de biscuits 25 minuten op 180 °C. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

2

Maak citroenbotercrème

Voeg de suiker, de mix, het water en het citroensap samen en roer tot een glad mengsel. Klop de boter zacht met een handmixer met kloppers of in de keukenrobot. Voeg het mengsel beetje bij beetje bij de boter, terwijl je het geheel klopt. Blijf nog 5 à 10 minuten op hoge snelheid opkloppen tot je een luchtige crème hebt.

3

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal middendoor. Bouw een toren met de vier helften. Strijk telkens een tussenlaagje frambozenconfituur en citroenbotercrème. Bestrijk de boven- en zijkant van de dubbele biscuit volledig met botercrème. Laat afkoelen in de koelkast.

4

Bekleed de taart met suikerpasta

Vet je werkblad in met Crisco- vetstof of bestuif het met bloemsuiker. Kneed de suikerpasta soepel en voeg 1 druppel blauwe kleurstof toe. Kneed tot de kleur mooi egaal is. Rol de suikerpasta uit tot een ronde plak met een diameter van 44 cm. Rol de suikerpasta op de deegrol en daarna terug af over de taart. Wrijf de suikerpasta mooi glad met je hand. Snijd de overtollige suikerpasta weg.

5

Versier met ganache

Breng de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg een druppel gele kleurstof toe en meng goed. Giet de ganache over de taart. Strijk met een spatel van het midden tot juist aan de rand en laat hier en daar de ganache naar beneden druipen.

6

Werk af met snoep

Leg snoepjes zoals marshmallows, suikerbloemetjes en suikerhartjes op de taart. Spuit eventueel nog een paar toefjes botercrème.

pastel dripcake

Voor de biscuit
5 eieren
35 ml water
Voor de citroenbotercrème
300 g zachte boter
50 ml citroensap
250 ml water
130 g suiker
Verder
frambozenconfituur
Wilton voedingskleurstof geel en blauw
120 g witte chocolade
70 g room
(mini)marshmallows
suikerbloemetjes
snoephartjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pastel dripcake

Voor de biscuit
5 eieren
35 ml water
Voor de citroenbotercrème
300 g zachte boter
50 ml citroensap
250 ml water
130 g suiker
Verder
frambozenconfituur
Wilton voedingskleurstof geel en blauw
120 g witte chocolade
70 g room
(mini)marshmallows
suikerbloemetjes
snoephartjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid het biscuitbeslag zoals uitgelegd op de verpakking. Vet de springvormen in en verdeel het beslag over beide. Bak de biscuits 25 minuten op 180 °C. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

2

Maak citroenbotercrème

Voeg de suiker, de mix, het water en het citroensap samen en roer tot een glad mengsel. Klop de boter zacht met een handmixer met kloppers of in de keukenrobot. Voeg het mengsel beetje bij beetje bij de boter, terwijl je het geheel klopt. Blijf nog 5 à 10 minuten op hoge snelheid opkloppen tot je een luchtige crème hebt.

3

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal middendoor. Bouw een toren met de vier helften. Strijk telkens een tussenlaagje frambozenconfituur en citroenbotercrème. Bestrijk de boven- en zijkant van de dubbele biscuit volledig met botercrème. Laat afkoelen in de koelkast.

4

Bekleed de taart met suikerpasta

Vet je werkblad in met Crisco- vetstof of bestuif het met bloemsuiker. Kneed de suikerpasta soepel en voeg 1 druppel blauwe kleurstof toe. Kneed tot de kleur mooi egaal is. Rol de suikerpasta uit tot een ronde plak met een diameter van 44 cm. Rol de suikerpasta op de deegrol en daarna terug af over de taart. Wrijf de suikerpasta mooi glad met je hand. Snijd de overtollige suikerpasta weg.

5

Versier met ganache

Breng de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg een druppel gele kleurstof toe en meng goed. Giet de ganache over de taart. Strijk met een spatel van het midden tot juist aan de rand en laat hier en daar de ganache naar beneden druipen.

6

Werk af met snoep

Leg snoepjes zoals marshmallows, suikerbloemetjes en suikerhartjes op de taart. Spuit eventueel nog een paar toefjes botercrème.


Wat zeggen anderen