Pantique-honingbroodjes met rozijnen
Zelfs de Romeinen wisten honingbroodjes al te smaken. Voedzaam, zoet en lekker. De honing geeft de broodjes de typische zacht-zoete smaak, en de rozijnen zorgen voor de smeuïge toets. Ideaal voor bij een brunch of origineel ontbijt!
Voeg toe aan receptenboekje

Pantique-honingbroodjes met rozijnen

1

Laat de rozijnen minstens 1 uur weken in amaretto en laat ze uitlekken.

2

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand, of 10 minuten met de keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de rozijnen door en voeg alles samen tot een bol. Dek weer af en laat 10 minuten rusten.

4

Druk het deeg plat en rol het uit tot een vierkant van 30 bij 30 cm. Snij deze plak in 9 vierkantjes van 10 bij 10 cm. Snij al deze vierkantjes diagonaal door, zodat je 18 driehoekjes krijgt.

5

Strijk de bovenkant van de driehoekjes in met losgeklopt ei en druk ze in de amandelschilfers.

6

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de driehoekjes op. Dek ze af met folie en laat ze rijzen tot het volume verdubbeld is (ongeveer 45 minuten).

7

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes vervolgens in 10 à 12 minuten gaar.

Recept pantique-honingbroodjes met rozijnen

voor 18 broodjes
Voor je deeg
250 ml koud water
50 g honing
Voor je vulling
150 g donkere rozijnen
amaretto
Voor je afwerking
30 g amandelschilfers
1 ei
Bak en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Recept pantique-honingbroodjes met rozijnen

voor 18 broodjes
Voor je deeg
250 ml koud water
50 g honing
Voor je vulling
150 g donkere rozijnen
amaretto
Voor je afwerking
30 g amandelschilfers
1 ei
Bak en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Laat de rozijnen minstens 1 uur weken in amaretto en laat ze uitlekken.

2

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand, of 10 minuten met de keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de rozijnen door en voeg alles samen tot een bol. Dek weer af en laat 10 minuten rusten.

4

Druk het deeg plat en rol het uit tot een vierkant van 30 bij 30 cm. Snij deze plak in 9 vierkantjes van 10 bij 10 cm. Snij al deze vierkantjes diagonaal door, zodat je 18 driehoekjes krijgt.

5

Strijk de bovenkant van de driehoekjes in met losgeklopt ei en druk ze in de amandelschilfers.

6

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de driehoekjes op. Dek ze af met folie en laat ze rijzen tot het volume verdubbeld is (ongeveer 45 minuten).

7

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes vervolgens in 10 à 12 minuten gaar.


Wat zeggen anderen