Pannenkoeken met speculaastiramisu
Op zoek naar een makkelijk en toch verfijnd dessert? Combineer eens een mini-pannenkoekje met een smeuïge tiramisuvulling en je hebt meteen een winner! De vers gebakken pannenkoekjes drapeer je in de kuipjes van een cupcake bakvorm. Even in de oven en je hebt een perfect pannenkoekenkuipje om te vullen!
Voeg toe aan receptenboekje

Pannenkoeken met speculaastiramisu

1
Maak eerst de pannenkoeken. Meng de eieren en het water met de mix. Bak pannenkoeken van ongeveer 14 cm doorsnede. 
2

Leg in elk kuipje van de muffinplaat een pannenkoek. Plaats de pannenkoeken zo 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Laat de kuipjes afkoelen in de muffinplaat.

3

Maak de tiramisu. Klop de slagroom stijf. Meng de mascarpone, de eidooiers, de melk en de amaretto met de opgeklopte room.

4

Voeg de mix toe en breng het mengsel in een spuitzak.

5

Spuit in elk pannenkoekenkuipje een bolletje tiramisu.

6
Werk de kuipjes af door de tiramisu te bestrooien met speculaaskruimels.

Indien je de tiramisu stijver wilt om hem nog mooier te kunnen gebruiken met gekartelde spuitmond, laat je hem in de spuitzak afkoelen gedurende 30 minuten in de koelkast.

386

Voor ongeveer 12 gevulde pannenkoekjes (14 cm doorsnede)
Ingredient Category
2 eieren
250 ml water
Voor de tiramisu
1 eidooier
125 g mascarpone
125 g room
4 eetlepels Amaretto
50 ml melk
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Bakpan met antiaanbaklaag
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
386

Voor ongeveer 12 gevulde pannenkoekjes (14 cm doorsnede)
Ingredient Category
2 eieren
250 ml water
Voor de tiramisu
1 eidooier
125 g mascarpone
125 g room
4 eetlepels Amaretto
50 ml melk
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Bakpan met antiaanbaklaag
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Maak eerst de pannenkoeken. Meng de eieren en het water met de mix. Bak pannenkoeken van ongeveer 14 cm doorsnede. 
2

Leg in elk kuipje van de muffinplaat een pannenkoek. Plaats de pannenkoeken zo 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Laat de kuipjes afkoelen in de muffinplaat.

3

Maak de tiramisu. Klop de slagroom stijf. Meng de mascarpone, de eidooiers, de melk en de amaretto met de opgeklopte room.

4

Voeg de mix toe en breng het mengsel in een spuitzak.

5

Spuit in elk pannenkoekenkuipje een bolletje tiramisu.

6
Werk de kuipjes af door de tiramisu te bestrooien met speculaaskruimels.

Indien je de tiramisu stijver wilt om hem nog mooier te kunnen gebruiken met gekartelde spuitmond, laat je hem in de spuitzak afkoelen gedurende 30 minuten in de koelkast.


Wat zeggen anderen [3 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 24/01/2018 11:20
Malheureusement, une VIDéO en néerlandais est assez peu productive et je cherche toujours le moyen simple d'imprimer la recette pour partir en vacances !

Anoniem
Geplaatst Op 12/03/2019 16:53
Ik heb diabetes 2, welke bloem gebruik ik het best voor pannenkoeken te maken aub ?

Anoniem
Geplaatst Op 15/03/2019 11:38
In de Mix meergranenpannenkoeken zit het minste suiker, maar we kunnen ook aanraden Surfina of Patisserie bloem te gebruiken waar helemaal geen suiker inzit.