Pannenkoeken met rozijnen
Pannenkoeken vallen altijd in de smaak. Het hoeft ook niet altijd hetzelfde te zijn. Voeg er eens sappige rozijnen aan toe en werk ze af met gekarameliseerde schijfjes appel en bloemsuiker. Onweerstaanbaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Pannenkoeken met rozijnen

1
Laat de rozijnen vooraf enkele uren trekken in appeljenever. Giet ze af en laat verder uitlekken.
2
Snijd de appels in schijfjes. Smelt een klontje boter in de pan, voeg de appelschijfjes toe en strooi er de suiker over.
3
Bak de schijfjes goudbruin en leg ze op een bord.
4
Meng de mix, de eieren en het water tot een glad beslag. Roer er ten slotte de rozijnen door.
5
Verhit wat olie of een klontje boter in een koekenpan. Schep een grote lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
6
Bak verder tot al het beslag op is.
7
Serveer de pannenkoeken met de gekaramelliseerde appeltjes en bestrooi met poedersuiker.

Maak je deze pannenkoeken voor de kinderen? Dan kun je de rozijnen beter in water of appelsap weken. Zo worden ze ook lekker sappig, maar krijgen ze niet dat typische jeneveraroma dat niet bij alle kinderen in de smaak valt.

Pannenkoeken met rozijnen

voor 10 pannenkoeken
Voor je deeg
4 eieren
500 ml water
100 g rozijnen
appeljenever
Voor je afwerking
3 à 4 appelen
klontje boter
Bak- en kookbenodigdheden
kom
pannenkoekenpan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pannenkoeken met rozijnen

voor 10 pannenkoeken
Voor je deeg
4 eieren
500 ml water
100 g rozijnen
appeljenever
Voor je afwerking
3 à 4 appelen
klontje boter
Bak- en kookbenodigdheden
kom
pannenkoekenpan
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Laat de rozijnen vooraf enkele uren trekken in appeljenever. Giet ze af en laat verder uitlekken.
2
Snijd de appels in schijfjes. Smelt een klontje boter in de pan, voeg de appelschijfjes toe en strooi er de suiker over.
3
Bak de schijfjes goudbruin en leg ze op een bord.
4
Meng de mix, de eieren en het water tot een glad beslag. Roer er ten slotte de rozijnen door.
5
Verhit wat olie of een klontje boter in een koekenpan. Schep een grote lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
6
Bak verder tot al het beslag op is.
7
Serveer de pannenkoeken met de gekaramelliseerde appeltjes en bestrooi met poedersuiker.

Maak je deze pannenkoeken voor de kinderen? Dan kun je de rozijnen beter in water of appelsap weken. Zo worden ze ook lekker sappig, maar krijgen ze niet dat typische jeneveraroma dat niet bij alle kinderen in de smaak valt.


Wat zeggen anderen