Pannenkoeken met ricottavulling
Bruine suiker, confituur of siroop? Dat smeer je al jaren op je pannenkoeken. Tover de alledaagse pannenkoek om tot een onweerstaanbare lekkernij … met ricotta. Dit recept voor pannenkoeken met ricottavulling doet je versteld staan. Frisse kaas, honing en sinaasappelblokjes tillen de pannenkoek naar een hoger niveau.
Voeg toe aan receptenboekje

Pannenkoeken met ricottavulling

1

Pannenkoeken bakken

Meng de eieren en het water met de Mix voor Pannenkoeken tot een glad beslag.
2
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
3
Schep een lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
4
Bak tot al het beslag op is.
5

Vulling bereiden

Meng de ricotta met de honing en de sinaasappelblokjes in een kom.
6
Bestrijk de pannenkoeken met een beetje vulling. Verdeel de vulling zo dat je genoeg hebt voor alle pannenkoeken.
7
Rol ze op en laat ze even afkoelen in de koelkast.
8
Snij de pannenkoeken in schijfjes.
9
Serveer eventueel met poedersuiker.
pannenkoeken met ricotta

voor 6 pannenkoeken
Voor je pannenkoeken
2 eieren
200 ml water
olie of klontje boter
Voor je vulling
20 à 25 g vloeibare honing
250 g ricotta
50 g gekonfijte sinaasappelblokjes
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pannenkoeken met ricotta

voor 6 pannenkoeken
Voor je pannenkoeken
2 eieren
200 ml water
olie of klontje boter
Voor je vulling
20 à 25 g vloeibare honing
250 g ricotta
50 g gekonfijte sinaasappelblokjes
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Pannenkoeken bakken

Meng de eieren en het water met de Mix voor Pannenkoeken tot een glad beslag.
2
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
3
Schep een lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
4
Bak tot al het beslag op is.
5

Vulling bereiden

Meng de ricotta met de honing en de sinaasappelblokjes in een kom.
6
Bestrijk de pannenkoeken met een beetje vulling. Verdeel de vulling zo dat je genoeg hebt voor alle pannenkoeken.
7
Rol ze op en laat ze even afkoelen in de koelkast.
8
Snij de pannenkoeken in schijfjes.
9
Serveer eventueel met poedersuiker.

Wat zeggen anderen