Strooi geraspte kaas over het deeg vlak voor het bakken.
Pane bianco
Italiaanser dan dit recept bedenk je het niet. Mozzarella, zongedroogde tomaten en knoflook in een jasje van onweerstaanbaar geurend kruidenbrood. Voor de liefhebbers van la dolce vita en de mediterrane keuken.
Voeg toe aan receptenboekje

Pane bianco

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Maak de vulling

Knijp het vocht uit de mozzarella. Snijd de kaas in stukjes. Meng met de tomaten en de knoflook.

Stap 3
4

Vul het deeg

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 4 mm dik. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op tot een cilinder. Druk de uiteinden plat.

Stap 4
5

Vorm een S

Snijd de cilinder in de lengte open, maar laat de uiteinden intact. Leg het deeg in de vorm van een S op een met bakpapier belegde bakplaat.

Stap 5
6

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Bak het brood

Bestrijk het deeg met ei. Bak het brood 20 minuten op 200 °C.

Pane bianco

Voor het deeg
300 ml water
Voor de vulling
1,5 bol mozzarella
3 teentjes knoflook, fijngesneden
150 g zongedroogde tomaten, fijngesneden
Verder
bakplaat met bakpapier
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Pane bianco

Voor het deeg
300 ml water
Voor de vulling
1,5 bol mozzarella
3 teentjes knoflook, fijngesneden
150 g zongedroogde tomaten, fijngesneden
Verder
bakplaat met bakpapier
1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Maak de vulling

Knijp het vocht uit de mozzarella. Snijd de kaas in stukjes. Meng met de tomaten en de knoflook.

Stap 3
4

Vul het deeg

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 4 mm dik. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op tot een cilinder. Druk de uiteinden plat.

Stap 4
5

Vorm een S

Snijd de cilinder in de lengte open, maar laat de uiteinden intact. Leg het deeg in de vorm van een S op een met bakpapier belegde bakplaat.

Stap 5
6

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Bak het brood

Bestrijk het deeg met ei. Bak het brood 20 minuten op 200 °C.


Wat zeggen anderen