Panbroodjes met rode pesto
Deze mediterrane broodjes swingen letterlijk de pan uit. Met hun pittige pesto en krokant korstje van sesamzaad horen ze thuis op elk zomers buffet. Ook heerlijk als bruschetta.
Voeg toe aan receptenboekje

Panbroodjes met rode pesto

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten behalve het zout samen. Kneed 15 minuten met de broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 5 minuten kneden.
2

Voeg het zout toe

Voeg het zout toe en kneed nog 5 minuten.
3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Maak bolletjes

Druk het deeg plat. Verdeel het in stukjes van ongeveer 60 gram. Maak er bolletjes van. Druk de bolletjes plat en rol ze op.
5

Vorm platte broodjes

Druk de opgerolde deegstukjes plat met de hand of met een deegrol.
6

Bestrooi met sesamzaad

Strijk de broodjes in met water en bestrooi ze met sesamzaad.
7

Laat rijzen

Dek de broodjes af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
8

Bak de broodjes in de pan

Verhit een pan met dikke bodem en giet er een scheut olijfolie in. Leg de broodjes in de pan, plaats het deksel erop en bak beide kanten enkele minuten op een matig vuur.

Tip

Serveer de broodjes als bruschetta. Snijd ze doormidden, rooster ze en beleg ze met blokjes tomaat gemengd met basilicum, olijfolie, peper en zout.


Panbroodjes met rode pesto
Voor het deeg
11 g droge gist
30 g olijfolie
80 g rode pesto
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1 theelepel lookpoeder
¾ theelepel zwarte peper
200 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Dibro Sesamzaad
Verder
koekenpan
olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Panbroodjes met rode pesto
Voor het deeg
11 g droge gist
30 g olijfolie
80 g rode pesto
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1 theelepel lookpoeder
¾ theelepel zwarte peper
200 ml water
8 g zout
Voor de afwerking
Dibro Sesamzaad
Verder
koekenpan
olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten behalve het zout samen. Kneed 15 minuten met de broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 5 minuten kneden.
2

Voeg het zout toe

Voeg het zout toe en kneed nog 5 minuten.
3

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Maak bolletjes

Druk het deeg plat. Verdeel het in stukjes van ongeveer 60 gram. Maak er bolletjes van. Druk de bolletjes plat en rol ze op.
5

Vorm platte broodjes

Druk de opgerolde deegstukjes plat met de hand of met een deegrol.
6

Bestrooi met sesamzaad

Strijk de broodjes in met water en bestrooi ze met sesamzaad.
7

Laat rijzen

Dek de broodjes af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
8

Bak de broodjes in de pan

Verhit een pan met dikke bodem en giet er een scheut olijfolie in. Leg de broodjes in de pan, plaats het deksel erop en bak beide kanten enkele minuten op een matig vuur.

Tip

Serveer de broodjes als bruschetta. Snijd ze doormidden, rooster ze en beleg ze met blokjes tomaat gemengd met basilicum, olijfolie, peper en zout.


Wat zeggen anderen