Palmiers met spek
Hou je van verrassende en leuke recepten? Dan zijn deze palmiers spek voor je bek. Letterlijk, want je verrijkt het palmierdeeg met kaas en knapperig spek. Een vleugje cayennepoeder geeft de lekkernij een pittige toets. Steek in de oven, en wacht tot een heerlijke geur de keuken vult.
Voeg toe aan receptenboekje

Palmiers met spek

1

Aan de slag

Snijd het bladerdeeg bij tot een vierkant van ongeveer 22 op 22 cm. Klop het ei los, en bestrijk hier het bladerdeeg mee. 
Palmier met spek
2
Bak het spek, snijd het fijn en verdeel het over het bladerdeeg. Strooi hier de helft van de kaas over. Kruid het geheel met wat cayennepeper. 
Palmier met spek
3
Verdeel het bladerdeeg in gedachten in vier gelijke stroken. Plooi de buitenste stroken van het bladerdeeg losjes naar binnen. De twee stroken in het midden blijven onbedekt. Bestrijk de nieuwe bovenkant van je bladerdeeg met het losgeklopte ei. Strooi hier de rest van de kaas over. 
Palmier met spek
4
Plooi nu de dubbele deegstroken verder naar binnen, over de twee middelste – nog onbedekte – deegstroken. 
Palmier met spek
5
De vulling is nu volledig bedekt. Laat de deegrol 15 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven intussen voor op 220 °C.
Palmier met spek
6
Snij met een scherp mes dunne plakjes uit de deegrol. Leg die plakjes plat op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met losgeklopt ei, en bak 15 minuten op 220 °C. 
Palmier met spek
Logo KVLV

Voor ongeveer 15 hapjes
100 g gerookt spek
cayennepeper
100 g geraspte belegen kaas
1 ei
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor ongeveer 15 hapjes
100 g gerookt spek
cayennepeper
100 g geraspte belegen kaas
1 ei
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Aan de slag

Snijd het bladerdeeg bij tot een vierkant van ongeveer 22 op 22 cm. Klop het ei los, en bestrijk hier het bladerdeeg mee. 
Palmier met spek
2
Bak het spek, snijd het fijn en verdeel het over het bladerdeeg. Strooi hier de helft van de kaas over. Kruid het geheel met wat cayennepeper. 
Palmier met spek
3
Verdeel het bladerdeeg in gedachten in vier gelijke stroken. Plooi de buitenste stroken van het bladerdeeg losjes naar binnen. De twee stroken in het midden blijven onbedekt. Bestrijk de nieuwe bovenkant van je bladerdeeg met het losgeklopte ei. Strooi hier de rest van de kaas over. 
Palmier met spek
4
Plooi nu de dubbele deegstroken verder naar binnen, over de twee middelste – nog onbedekte – deegstroken. 
Palmier met spek
5
De vulling is nu volledig bedekt. Laat de deegrol 15 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven intussen voor op 220 °C.
Palmier met spek
6
Snij met een scherp mes dunne plakjes uit de deegrol. Leg die plakjes plat op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met losgeklopt ei, en bak 15 minuten op 220 °C. 
Palmier met spek

Wat zeggen anderen