Paascake met aardbeienbavarois
Njam lekker! Laat je verleiden door deze zalige cake met pure chocoladeschilfers en lentefrisse aardbeienvulling, overdekt met gele suikerpasta of rolmarsepein. Laat je fantasie de vrije loop en werk je gebak af met een kleurrijk paasnestje. Worden het gekleurde eitjes uit suikerpasta of kies je voor traditionele chocolade? Met deze traktatie breng je al je huisgenoten in paasstemming!
Voeg toe aan receptenboekje

Paascake met aardbeienbavarois

1

Cake bakken

Klop de eierdooiers met 35 g suiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de eiwitten stijf met de resterende 50 g suiker. Roer 1/3 van het stijfgeklopte eiwit onder het eierdooiermengsel. Verwarm de oven voor op 180°C. 
2

Hak de chocoladeschilfers fijn en meng onder de bloem. Meng met het eiermengsel en spatel er voorzichtig de rest van het opgeklopte eiwit onder.

Roer de gesmolten boter onder het mengsel.

3
Vet de springvorm in en giet er het cakedeeg in. Bak de cake 30 minuten op 180°C. Open de springvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
4

Aardbeienbavarois bereiden

Klop de slagroom lobbig. Pureer de aardbeien en meng met de Mix voor bavarois. Spatel het aardbeienmengsel onder de slagroom. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
5
Snijd de cake met een taartsnijder horizontaal middendoor. Bestrijk de onderste taarthelft met aardbeienbavarois. Beleg opnieuw met de bovenste helft. Bestrijk de boven- en zijkanten met een paletmes met de rest van de aardbeienbavarois.
6

Taart afwerken

Rol de gele suikerpasta of rolmarsepein uit en bekleed er de cake mee. 
7
Vorm een nestje en rol enkele gekleurde eitjes uit suikerpasta of rolmarsepein. Plaats in het midden van de taart. 
Paascake met aardbeienbavarois

Voor 8 personen
Voor je cake
6 eierdooiers
2 eiwitten
40 g Cake ’n Party chocoladeschilfers puur
70 g gesmolten boter
Extra boter om de springvorm mee in te vetten
Voor je aardbeienbavarois
135 ml slagroom
135 g aardbeien
Voor je afwerking
250 g Cake ’n Party gele suikerpasta of rolmarsepein
Stukjes suikerpasta of rolmarsepein in andere kleuren
Bak- en kookbenodigdheden
Taartsnijder in roestvrij staal
Paletmes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Paascake met aardbeienbavarois

Voor 8 personen
Voor je cake
6 eierdooiers
2 eiwitten
40 g Cake ’n Party chocoladeschilfers puur
70 g gesmolten boter
Extra boter om de springvorm mee in te vetten
Voor je aardbeienbavarois
135 ml slagroom
135 g aardbeien
Voor je afwerking
250 g Cake ’n Party gele suikerpasta of rolmarsepein
Stukjes suikerpasta of rolmarsepein in andere kleuren
Bak- en kookbenodigdheden
Taartsnijder in roestvrij staal
Paletmes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Cake bakken

Klop de eierdooiers met 35 g suiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de eiwitten stijf met de resterende 50 g suiker. Roer 1/3 van het stijfgeklopte eiwit onder het eierdooiermengsel. Verwarm de oven voor op 180°C. 
2

Hak de chocoladeschilfers fijn en meng onder de bloem. Meng met het eiermengsel en spatel er voorzichtig de rest van het opgeklopte eiwit onder.

Roer de gesmolten boter onder het mengsel.

3
Vet de springvorm in en giet er het cakedeeg in. Bak de cake 30 minuten op 180°C. Open de springvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
4

Aardbeienbavarois bereiden

Klop de slagroom lobbig. Pureer de aardbeien en meng met de Mix voor bavarois. Spatel het aardbeienmengsel onder de slagroom. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
5
Snijd de cake met een taartsnijder horizontaal middendoor. Bestrijk de onderste taarthelft met aardbeienbavarois. Beleg opnieuw met de bovenste helft. Bestrijk de boven- en zijkanten met een paletmes met de rest van de aardbeienbavarois.
6

Taart afwerken

Rol de gele suikerpasta of rolmarsepein uit en bekleed er de cake mee. 
7
Vorm een nestje en rol enkele gekleurde eitjes uit suikerpasta of rolmarsepein. Plaats in het midden van de taart. 

Wat zeggen anderen