Kneed 150 g parelsuiker door het deeg voor een extra zoet honing-suikerbrood.
Paasbrood met honing
Vrolijk je paasontbijt op met dit kunstige honingbrood. Een beetje handigheid komt wel van pas om een levensecht haasje te boetseren. Maar handig of niet, een smulfestijn wordt het sowieso.
Voeg toe aan receptenboekje

Paasbrood met honing

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of
met de broodmachine. Of kneed 
10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Verdeel het deeg

Weeg een stukje deeg van 75 g en een van 175 g af en dek ze even af. Druk het overige deeg plat, vouw het samen en maak het langwerpig.

4

Vul met honing

Rol het deegstuk van 175 g uit tot een plak die groot genoeg is om het grote deegstuk mee in te pakken. Bestrijk de bovenkant van het grote deegstuk rijkelijk met honing. Wikkel het uitgerolde deeg eromheen. Leg het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Vorm een haasje

Maak het stukje deeg van 75 g langwerpig. Knip met een schaar de pootjes en de oren. Druk een paar rozijnen of chocoladedruppels als ogen en mond in het deeg. Leg het haasje bovenop het gevulde deeg. Bestrijk met losgeklopt ei.

6

Laat het rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Bak het brood

Bak het brood 20 à 25 minuten op 200 °C.


Voor het deeg
20 g boter
5 g zout
280 ml water
1 eetlepel vloeibare honing
Voor de vulling
vloeibare honing
Verder
1 losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
20 g boter
5 g zout
280 ml water
1 eetlepel vloeibare honing
Voor de vulling
vloeibare honing
Verder
1 losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of
met de broodmachine. Of kneed 
10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Verdeel het deeg

Weeg een stukje deeg van 75 g en een van 175 g af en dek ze even af. Druk het overige deeg plat, vouw het samen en maak het langwerpig.

4

Vul met honing

Rol het deegstuk van 175 g uit tot een plak die groot genoeg is om het grote deegstuk mee in te pakken. Bestrijk de bovenkant van het grote deegstuk rijkelijk met honing. Wikkel het uitgerolde deeg eromheen. Leg het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Vorm een haasje

Maak het stukje deeg van 75 g langwerpig. Knip met een schaar de pootjes en de oren. Druk een paar rozijnen of chocoladedruppels als ogen en mond in het deeg. Leg het haasje bovenop het gevulde deeg. Bestrijk met losgeklopt ei.

6

Laat het rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Bak het brood

Bak het brood 20 à 25 minuten op 200 °C.


Wat zeggen anderen