Oudegranenbroodjes met zaadjes
Fan van pistolets met zaadjes? Dan moet je deze oudegranenbroodjes proberen. De oudegranenmix met boekweit, gierst, quinoa en amarant zorgt voor een originele smaak en de zaadjes op de korst maken de broodjes lekker knapperig.
Voeg toe aan receptenboekje

Oudegranenbroodjes met zaadjes

1

Deeg bereiden

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Deeg laten rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3

Broodjes vormen

Druk het deeg plat. Verdeel het in stukjes van 60 g. Maak er mooie bolletjes van.
4

Zaadjes aanbrengen

Beleg een bakplaat met bakpapier. Giet een beetje water in een bord en de zaadjes in een ander bord. Dip de bovenkant van de deegbolletjes in het water en daarna in de zaadjes. Leg ze met de zaadjes naar boven op de bakplaat.
5

Broodjes laten rijzen

Dek de broodjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6

Broodjes bakken

Bak de broodjes 18 minuten op 220 °C.
Oudegranenbroodjes met zaadjes

Voor 12 broodjes
Voor je brood
zadenmix
8 g zout
300 ml water
15 g boter
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Oudegranenbroodjes met zaadjes

Voor 12 broodjes
Voor je brood
zadenmix
8 g zout
300 ml water
15 g boter
Bak- en kookbenodigdheden
deegschraper
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg bereiden

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Deeg laten rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
3

Broodjes vormen

Druk het deeg plat. Verdeel het in stukjes van 60 g. Maak er mooie bolletjes van.
4

Zaadjes aanbrengen

Beleg een bakplaat met bakpapier. Giet een beetje water in een bord en de zaadjes in een ander bord. Dip de bovenkant van de deegbolletjes in het water en daarna in de zaadjes. Leg ze met de zaadjes naar boven op de bakplaat.
5

Broodjes laten rijzen

Dek de broodjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
6

Broodjes bakken

Bak de broodjes 18 minuten op 220 °C.

Wat zeggen anderen