Oudegranenbrood met kaas en spek
Zin in een originele boterham met kaas? Tover dan een overheerlijk gevuld brood uit de broodmachine! Met dit verrassende recept zit het beleg al van tevoren in je brood. Verwen iedereen met deze mengeling van jong belegen gouda, gezouten spek, ui en de Classics Mix voor oudegranenbrood. De bakgeur is alvast onweerstaanbaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Oudegranenbrood met kaas en spek

1

Vulling maken

Snijd de spekblokjes in kleine stukjes en snipper de ui fijn. Verhit een beetje boter in een pan.  Bak het spek en de ui kort aan. Laat uitlekken.

OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS
2
Meet alle ingrediënten voor het deeg precies af. Doe eerst de gist, dan de mix, het zout, de boter en  als laatste het water in de kuip van de broodmachine. Selecteer het programma voor rozijnenbrood en druk op “Start”.
OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS
3

Voeg de vulling toe na het geluidssignaal. Open het deksel van de machine, doe spek, ui en kaasblokjes bij het deeg en sluit het deksel.

OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS
4

Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden. Laat het afkoelen op een rooster.


Heb je een broodmachine met rozijnenbakje? Voeg de vulling van kaas, ui en spek dan toe wanneer je het bakje hoort openvallen (tijdens de laatste kneedbeurt).

OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS

Voor 1 brood
Voor je vulling
80 g spekblokjes
80 g ui
klontje boter
150 g jong belegen gouda, in blokjes
Voor je deeg
8 g zout
15 g boter
300 ml water
Bak en kookbenodigdheden
Bakpan
Keukenweegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS

Voor 1 brood
Voor je vulling
80 g spekblokjes
80 g ui
klontje boter
150 g jong belegen gouda, in blokjes
Voor je deeg
8 g zout
15 g boter
300 ml water
Bak en kookbenodigdheden
Bakpan
Keukenweegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Vulling maken

Snijd de spekblokjes in kleine stukjes en snipper de ui fijn. Verhit een beetje boter in een pan.  Bak het spek en de ui kort aan. Laat uitlekken.

OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS
2
Meet alle ingrediënten voor het deeg precies af. Doe eerst de gist, dan de mix, het zout, de boter en  als laatste het water in de kuip van de broodmachine. Selecteer het programma voor rozijnenbrood en druk op “Start”.
OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS
3

Voeg de vulling toe na het geluidssignaal. Open het deksel van de machine, doe spek, ui en kaasblokjes bij het deeg en sluit het deksel.

OUDEGRANENBROOD SPEK_KAAS
4

Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden. Laat het afkoelen op een rooster.


Heb je een broodmachine met rozijnenbakje? Voeg de vulling van kaas, ui en spek dan toe wanneer je het bakje hoort openvallen (tijdens de laatste kneedbeurt).


Wat zeggen anderen