Ontbijtmuffins met kaas & tomaat
Met eitjes, kerstomaten, gruyère en All-in Low Carb maak je snel heerlijke ontbijtmuffins met een zuiderse toets. Een perfect gerechtje voor een zondagse brunch.
Voeg toe aan receptenboekje

Ontbijtmuffins met kaas & tomaat

1

Rooster de kerstomaten

Halveer de kerstomaten. Leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met rozemarijn. Besprenkel met olijfolie. Rooster ze 15 minuten onder de ovengrill. Laat even afkoelen.
Ontbijtmuffins
2

Maak het beslag

Meng de All-in Low Carb met de gruyère en het bakpoeder. Klop in een kopje de eieren met de melk en de gesmolten boter los. Voeg toe aan het droge mengsel en meng het geheel goed met een vork.
Ontbijtmuffins
3
Spatel er de kerstomaten met het bakvocht door.
Ontbijtmuffins
4

Vul de muffinbakplaat

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 9 kuipjes van de muffinbakplaat in. Vul ze met het beslag.
Ontbijtmuffins
5

Bak de muffins

Bak de muffins 20 minuten op 180°C. Laat even afkoelen.
Ontbijtmuffins

Je vers gebakken muffins zijn nog lekkerder met een plakje kaas en ham.

Ontbijtmuffins met kaas & tomaat

Voor 9 muffins
Bak- en kookbenodigdheden
een mengkom
Voor de muffins
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
100 g ei (2 kleine eieren)
100 g gemalen gruyere
2 eetlepels olijfolie
25 g gesmolten boter
300 g kerstomaten
75 ml melk
Voor het serveren
plakjes gekookte ham
plakjes kaas
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Ontbijtmuffins met kaas & tomaat

Voor 9 muffins
Bak- en kookbenodigdheden
een mengkom
Voor de muffins
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
100 g ei (2 kleine eieren)
100 g gemalen gruyere
2 eetlepels olijfolie
25 g gesmolten boter
300 g kerstomaten
75 ml melk
Voor het serveren
plakjes gekookte ham
plakjes kaas
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Rooster de kerstomaten

Halveer de kerstomaten. Leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met rozemarijn. Besprenkel met olijfolie. Rooster ze 15 minuten onder de ovengrill. Laat even afkoelen.
Ontbijtmuffins
2

Maak het beslag

Meng de All-in Low Carb met de gruyère en het bakpoeder. Klop in een kopje de eieren met de melk en de gesmolten boter los. Voeg toe aan het droge mengsel en meng het geheel goed met een vork.
Ontbijtmuffins
3
Spatel er de kerstomaten met het bakvocht door.
Ontbijtmuffins
4

Vul de muffinbakplaat

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 9 kuipjes van de muffinbakplaat in. Vul ze met het beslag.
Ontbijtmuffins
5

Bak de muffins

Bak de muffins 20 minuten op 180°C. Laat even afkoelen.
Ontbijtmuffins

Je vers gebakken muffins zijn nog lekkerder met een plakje kaas en ham.


Wat zeggen anderen [2 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 10/04/2019 09:48
Kan je deze muffins 2 dagen op voorhand maken? Zijn ze dan nog lekker?

Anoniem
Geplaatst Op 11/04/2019 14:30
Best is dit klaar te maken voor gebruik.