Olijvenbroodjes met sesamzaad
Dichter bij Italië komt een gerecht niet. Je gasten wanen zich in een Toscaanse olijfboomgaard wanneer je hen deze broodjes voorzet. Beleg ze met pittige pecorino, pancetta of prosciutto: om vingers en borden bij af te likken. Aan tafel!
Voeg toe aan receptenboekje

Olijvenbroodjes met sesamzaad

1

Voeg de Mix voor Olijvenbrood en het water samen. Kneed het 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat met je handen. Verdeel het in 12 gelijke bollen. Bedek ze met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

3

Rol de deegbollen een beetje ovaal uit. Leg ze in 2 rijen van 6 met de lange zijde tegen elkaar, op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze opnieuw met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

4

Strijk het deeg in met water en strooi er de sesamzaadjes over. Bedek opnieuw met folie en laat nog 15 minuten verder rijzen. Verwarm de oven voor op 190 °C.

5

Bak de broodjes 15 minuten op 190 °C. Laat ze daarna afkoelen.

6

Leg de broodjes in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de Mix voor Olijvenbrood en het water samen. Kneed het 20 minuten met de hand of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat met je handen. Verdeel het in 12 gelijke bollen. Bedek ze met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

3

Rol de deegbollen een beetje ovaal uit. Leg ze in 2 rijen van 6 met de lange zijde tegen elkaar, op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze opnieuw met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

4

Strijk het deeg in met water en strooi er de sesamzaadjes over. Bedek opnieuw met folie en laat nog 15 minuten verder rijzen. Verwarm de oven voor op 190 °C.

5

Bak de broodjes 15 minuten op 190 °C. Laat ze daarna afkoelen.

6

Leg de broodjes in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.


Wat zeggen anderen