Oliebollen op grootmoeders wijze
Oliebollen: ze zijn de perfecte comfortfood. Met dit recept streef jij naar de perfectie van je grootmoeder. Serveer ze zoals het hoort: heet en met poedersuiker. Of maak er fruitbeignets van: gevuld met appel of ananas. Allez, allez, goûtez!
Voeg toe aan receptenboekje

Oliebollen op grootmoeders wijze

1

Verwarm de frituurolie voor op 170 °C.

2

Meng het ei met het water, de gist en daarna de Mix voor Oliebollen tot een glad beslag. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.

3

Meng het deeg kort en voeg eventueel 100 g rozijnen toe. Dek weer af en laat nog 30 minuten rijzen.

4

Schep met een ijsschep, of met 2 lepels, hoopjes beslag in de friteuse. Bak de oliebollen mooi bruin.

5

Laat de bollen uitlekken. Bestrooi ze met bloemsuiker net voor je ze serveert.

Fan van fruit? Met dit recept maak je ook vruchtenbeignets! Bereid een beslag met 125 g Mix voor Oliebollen, 1 ei en 75 ml lauw water. Dompel er stukjes appel of ananas in. Frituur nu je beignets.

Oliebollen op grootmoeders wijze

voor 40 à 50 oliebollen
Voor je deeg
4 ei
450 ml lauw water
Voor je afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
friteuse
frituurolie
ijsschep
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Oliebollen op grootmoeders wijze

voor 40 à 50 oliebollen
Voor je deeg
4 ei
450 ml lauw water
Voor je afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
friteuse
frituurolie
ijsschep
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Verwarm de frituurolie voor op 170 °C.

2

Meng het ei met het water, de gist en daarna de Mix voor Oliebollen tot een glad beslag. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.

3

Meng het deeg kort en voeg eventueel 100 g rozijnen toe. Dek weer af en laat nog 30 minuten rijzen.

4

Schep met een ijsschep, of met 2 lepels, hoopjes beslag in de friteuse. Bak de oliebollen mooi bruin.

5

Laat de bollen uitlekken. Bestrooi ze met bloemsuiker net voor je ze serveert.

Fan van fruit? Met dit recept maak je ook vruchtenbeignets! Bereid een beslag met 125 g Mix voor Oliebollen, 1 ei en 75 ml lauw water. Dompel er stukjes appel of ananas in. Frituur nu je beignets.


Wat zeggen anderen