Varieer de decoratie. Versier de broodjes met zaadjes of pitten in plaats van met bloem.
Oergranen notenbroodjes
Zeg niet zomaar ‘pistolets’ tegen deze oergranen-notenbroodjes. Je maakt ze heel eenvoudig, ze zien er spectaculair uit en ze smaken heerlijk knapperig.
Voeg toe aan receptenboekje

Oergranen notenbroodjes

1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verdeel het deeg in 15 stukjes van ca. 60 g en maak ze bolvormig.
3
Dip de bolletjes met de bovenkant in water en daarna in bloem. Maak insnijdingen met een scherp mes.
4
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes erop. Dek ze opnieuw af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5
Bak de broodjes 18 minuten op 200 °C.
Oergranen notenbroodjes

Voor 15 stuks
Voor het deeg
300ml water
60 g gehakte hazelnoten
60 g gehakte walnoten
Voor de decoratie
een kommetje water
een beetje bloem
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Oergranen notenbroodjes

Voor 15 stuks
Voor het deeg
300ml water
60 g gehakte hazelnoten
60 g gehakte walnoten
Voor de decoratie
een kommetje water
een beetje bloem
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Verdeel het deeg in 15 stukjes van ca. 60 g en maak ze bolvormig.
3
Dip de bolletjes met de bovenkant in water en daarna in bloem. Maak insnijdingen met een scherp mes.
4
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes erop. Dek ze opnieuw af en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5
Bak de broodjes 18 minuten op 200 °C.

Wat zeggen anderen