Notenkarameltaart
Noten en karamel? Het perfecte huwelijk. Zeker als je die karamel zelf klaarmaakt en het geheel serveert op een krokante bodem van kruimeldeeg. Dan nog een laagje gesmolten chocolade erover: absoluut onweerstaanbaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Notenkarameltaart

1

Maak het kruimeldeeg

Kneed de ingrediënten voor de taartbodem tot een homogeen deeg. Laat het minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Beleg de taartvorm

Strooi wat bloem op het werkblad. Rol het deeg langzaam uit met de deegrol tot een rechthoek die iets groter is dan de bakvorm. Vet de bakvorm in. Leg het deeg er losjes over. Druk overtollig deeg over de rand weg met de handpalm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3

Bak de taartbodem

Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels of een andere steunvulling op. Zo hou je het deeg in model tijdens het bakken. Bak de taartbodem 20 minuten op 180 °C.
4

Vul met noten

Hak de hazelnoten en walnoten in stukjes. Meng ze goed en spreid ze uit over de taartbodem. Bewaar een handvol notenstukjes voor de afwerking.
5

Maak de karamel

Klop de slagroom met de honing niet te stijf op. Smelt ⅓ van de suiker in een pan op een niet te hoog vuur. Roer af en toe tot de suiker gesmolten is. Voeg dan de overige suiker toe. Laat ook die smelten. Wacht tot de suiker karamelliseert en een donkere kleur krijgt. Voeg onmiddellijk de room toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 minuten koken en blijf voortdurend roeren. Giet de nog warme karamel in de taartbodem. Laat stollen.
6

Werk af met chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet de chocolade over de gestolde karamel. Versier met de resterende notenstukjes. Laat de chocolade opstijven.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het kruimeldeeg

Kneed de ingrediënten voor de taartbodem tot een homogeen deeg. Laat het minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Beleg de taartvorm

Strooi wat bloem op het werkblad. Rol het deeg langzaam uit met de deegrol tot een rechthoek die iets groter is dan de bakvorm. Vet de bakvorm in. Leg het deeg er losjes over. Druk overtollig deeg over de rand weg met de handpalm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3

Bak de taartbodem

Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels of een andere steunvulling op. Zo hou je het deeg in model tijdens het bakken. Bak de taartbodem 20 minuten op 180 °C.
4

Vul met noten

Hak de hazelnoten en walnoten in stukjes. Meng ze goed en spreid ze uit over de taartbodem. Bewaar een handvol notenstukjes voor de afwerking.
5

Maak de karamel

Klop de slagroom met de honing niet te stijf op. Smelt ⅓ van de suiker in een pan op een niet te hoog vuur. Roer af en toe tot de suiker gesmolten is. Voeg dan de overige suiker toe. Laat ook die smelten. Wacht tot de suiker karamelliseert en een donkere kleur krijgt. Voeg onmiddellijk de room toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 minuten koken en blijf voortdurend roeren. Giet de nog warme karamel in de taartbodem. Laat stollen.
6

Werk af met chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Giet de chocolade over de gestolde karamel. Versier met de resterende notenstukjes. Laat de chocolade opstijven.

Wat zeggen anderen